DRaaS

Snel herstel met Disaster Recovery as a Service

Calculator

Relatief lage OPEX-kosten
Een active-passive
benadering.

Restart

Snel en volledig herstel
Na een calamiteit is een RPO en RTO van 15 minuten haalbaar.

House

Dicht bij huis
Uw data altijd vanuit een Nederlands datacenter beschikbaar.

Voorkom schade aan uw bedrijf

Uw klanten hebben hoge eisen wat betreft uptime en beschikbaarheid. Downtime is daarom funest voor uw bedrijf. Dat uit zich in zowel directe schade (u en uw klanten lopen inkomsten mis) als indirecte schade (zoals reputatieschade). Voorkom nadelige impact op u en uw klanten en zorg voor een snel herstel.

Uw IT-omgeving verspreid over twee datacenters

Bij DRaaS wordt uw IT-omgeving, net als bij een Twin Datacenter-oplossing, verspreid over twee geografisch gescheiden datacenters. Het secundaire datacenter wordt alleen gebruikt bij uitval van de IT-omgeving op het primaire datacenter. Een active-passive benadering dus. Met de DRaaS dienst is een RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery Time Objective) van 15 minuten haalbaar (of desgewenst langer). In dit geval bent u in geval van een calamiteit gegarandeerd binnen 15 minuten weer online, met slechts 15 minuten dataverlies.

Qua beschikbaarheid, veiligheid en compliancy geeft Denit dezelfde garanties als die wij geven op een single datacenter.

Twin Datacenter

In geval van DRaaS reserveert u resources op een secondaire locatie. U betaalt als het ware een premie als verzekering dat wij de capaciteit voor u beschikbaar hebben in het geval van een incident. In het geval van een Twin Datacenter oplossing kunt u de resources op twee (of meer) locaties altijd benutten en kan dit voordeliger uitpakken. Daarnaast is er geen failover benodigd waardoor uw omgeving onverminderd blijft doordraaien zonder dataverlies. Lees hier meer over onze Twin Datacenter oplossing.

De belangrijkste voordelen van DRaaS

  • Betere continuïteit van de bedrijfsvoering
  • Data altijd op een externe Nederlandse datacenterlocatie beschikbaar
  • Data is altijd snel en volledig te herstellen in geval van een calamiteit
  • Relatief lage kosten (OPEX)
  • Gebruik van nieuwste technologie om data veilig en efficiënt op te slaan en te beheren
  • U voldoet aan de meeste Europese compliance eisen

Werkwijze

Een DRaaS project begint altijd met een grondige inventarisatie van uw omgeving. Als blijkt dat de IT-omgeving al gevirtualiseerd is op basis van technologie van VMware of Microsoft, dan is onze DRaaS dienst zeer snel inzetbaar. Is de omgeving nog gebaseerd op fysieke servers dan kan de inventarisatie voor u aanleiding zijn om systemen eerst te virtualiseren. Een gevirtualiseerde IT-omgeving is immers veel eenvoudiger te repliceren en te herstellen

Naast de inventarisatie van hardware, applicaties en data is ook een grondige analyse van de connectiviteit een belangrijk onderdeel van onze DR-dienstverlening. Connectiviteit is immers cruciaal om de dienst te garanderen. Zo nodig zorgt Denit voor betrouwbare verbindingen op basis van glasvezel of DSL.

Nadat de inventarisatie is afgerond en de connectiviteit is gewaarborgd, start Denit met het repliceren van uw omgeving naar het DR-platform van Denit. Vervolgens zorgt Denit voor het synchroniseren van applicaties en data op basis van de vooraf afgesproken RPO’s. In geval van een calamiteit is het altijd snel en eenvoudig mogelijk om over te schakelen naar de gerepliceerde omgeving.

Benieuwd wat Denit voor u kan betekenen?

Wij beheren uw platform, zodat u zonder zorgen kunt ondernemen. Bij Denit zitten klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging in het DNA. Bekijk onze klantcases en lees meer over de oplossingen die wij samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Wij komen graag bij u langs

Graag nodigen we u uit voor een kop koffie om u en uw organisatie te leren kennen. Het gaat immers om de klik.

Laat uw gegevens achter in en we nemen snel contact met u op.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu