Loadbalancing

Loadbalancing zorgt voor meer snelheid en voor een hogere beschikbaarheid. Duidelijk twee vliegen in één klap dus. Wij zetten het voor veel klanten met succes in.

Restart

Redundantie
Active/Active setup.

Speedometer

SSL-offloading
Direct op loadbalancer; lagere load op achterliggende servers.

Chart Up

Snelheidswinst
Verkeer naar snelst reagerende server; sessies centraal ingeregeld.

Uw bedrijf in balans

Servers die zwaar worden belast kunnen traag worden of onderuit gaan. Loadbalancing biedt hier de oplossing. Hiermee wordt voorkomen dat gebruikers hinder ondervinden van zware belasting omdat – het woord zegt het al – workloads beter worden verdeeld. Dit leidt tot aanzienlijke snelheidswinst, zo wordt verkeer bijvoorbeeld altijd naar de minst belaste server geleid.

Redundant opgezet

Een loadbalancer kan natuurlijk zelf ook uitvallen. Als wij loadbalancing toepassen, doen wij dat daarom altijd redundant, volgens een active/active opstelling. Als er dan iets mis gaat, merkt de eindgebruiker daar niks van. Ook kan eenvoudig onderhoud worden gepleegd zonder dat dit tot problemen leidt.

SSL-offloading

SSL-beveiliging is inmiddels onmisbaar voor wie veilig gebruik wil maken van (web)applicaties. Maar bij veel gebruikers trekt dit een flinke wissel op de servers. Een loadbalancer kan de encryptie en decryptie overnemen van de achterliggende servers.

Als de belasting (tijdelijk) toeneemt kan ‘de load’ verdeeld worden over de verschillende servers en indien nodig kan er eventueel tijdelijk een extra server worden bijgeschakeld om de piek in verkeer op te vangen.

Continuïteit & Performance

Hoe voorkomt u downtime? Hoe vermindert u de impact als het toch optreedt? Hoe bent u zo snel mogelijk weer online en hoe realiseert u een optimale performance? Lees het in onze whitepapers.

HAProxy

Denit gebruikt onder andere HAProxy om loads te balancen. Dat is een open source project en de motor van veel commerciële producten.

HaProxy stelt ons in staat om op een kostenefficiënte manier te loadbalancen, van layer 3 tot 7. Dit kunnen wij zelfs gescript doen met behulp van Ansible. Wij geloven namelijk in Infrastructure as code.

Onze professionals hebben alle kennis en kunde in huis om alle functionaliteiten uit HAProxy te halen.

Benieuwd wat Denit voor u kan betekenen?

Veel klanten kozen voor Denit vanwege de expertise en oplossingen op het gebied van loadbalancing. Bekijk onze klantcases en lees meer over de oplossingen die wij samen met onze klanten hebben uitgewerkt.

Bekijk hieronder gerelateerde thema’s voor software bedrijven

Kom eens op de koffie

Graag leren we u en uw organisatie kennen onder het genot van een kopje koffie. Het gaat immers eerst om de klik met elkaar.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu