Twin Datacenter

Maximale uptime met een active-active opstelling

Active-Active
Geen downtime door een
active-active benadering.

Share

Redundante ring
Redundante netwerk ring
tussen datacenters.

Restart

DRaaS
Ook beschikbaar in
een DRaaS model.

Geen last van uitval

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe goed u alles ingedekt lijkt te hebben, en hoe zeer er altijd nagestreefd wordt naar 100% uptime, downtime kan veroorzaakt worden door onverwachte storingen. Het is dan zaak om snel te herstellen. Maar bij techbedrijven met bedrijfskritische IT-omgevingen is snel soms niet snel genoeg. Altijd beschikbaar blijven kan met een Twin Datacenter-oplossing.

Uw omgeving op meerdere locaties actief

Bij Twin Datacenter wordt uw IT-omgeving gespiegeld in twee datacenters via een redundante glasvezelring. Uw omgeving is op beide locaties actief. Hierdoor kan een uptime van 100% gerealiseerd worden. Bij uitval van één datacenter draait de omgeving onverminderd door.

Active-active vs. active-passive

Twin Datacenters worden in het algemeen in één van twee varianten uitgevoerd: active-passive (de omgeving is in één datacenter live en wordt in de andere passief gerepliceerd) en active-active (de omgeving is in beide datacenters live en wordt gerepliceerd).

Bij een active-passive setup wordt bij uitval in het ene datacenter de standby gerepliceerde omgeving opgestart zodat de omgeving zo snel mogelijk weer online is. Dit heet ook wel een DR (Disaster Recovery) oplossing. Deze methode is echter gevoelig voor hoge workloads. Ook is het terugzetten van een back-up na een incident een tijdrovend karwei. Dataverlies is tevens niet te voorkomen (de periode tussen de crash of uitval en de laatste back-up). De hele omgeving is daarnaast niet beschikbaar totdat de back-up is teruggezet.

Daarom richt Denit een Twin Datacenter bij voorkeur active-active in. Een groot voordeel hiervan is dat bij eventuele uitval van apparatuur in het ene datacenter, de apparatuur in het andere datacenter deze uitval opvangt. De actieve omgeving wordt 1 op 1 gerepliceerd en er is bij een calamiteit alleen sprake van een tijdelijke beperking in de beschikbare capaciteit – maar niet van downtime. In beide datacenters is immers exact dezelfde omgeving live.

Een RTO & RPO van nul

Bij Twin Datacenter heeft u geen dataverlies in geval van uitval van uw IT-omgeving op een datacenterlocatie. Twin datacenter is daarom bij uitstek geschikt voor de hosting van zeer bedrijfskritische IT-omgevingen.

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening

Hoe voorkomt u downtime? Hoe vermindert u de impact als het toch optreedt? Hoe bent u zo snel mogelijk weer online? Lees in onze whitepaper hoe u samen met Denit de continuïteit van uw dienstverlening kunt garanderen.

Benieuwd wat Denit voor u kan betekenen?

Wij beheren uw platform, zodat u zonder zorgen kunt ondernemen. Bij Denit zitten klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging in het DNA. Bekijk onze klantcases en lees meer over de oplossingen die wij samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Bekijk hieronder gerelateerde thema’s voor software bedrijven

Wij komen graag bij u langs

Graag nodigen we u uit voor een kop koffie om kennis te maken. We vertellen u graag alles over onze active-active benadering van een Twin Datacenter. Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu