Docker Swarm

Dockers’ eigen orchestration tool voor containers

Linked

Vertrouwd met Docker
Integreert naadloos in het Docker-ecosysteem.

Layers

Eenvoudige installatie en setup
Een simpel alternatief voor het complexere Kubernetes.

Tools

Toegankelijk en effectief
Ideale tool voor de eerste stappen in een georchestreerde omgeving.

Kies welke combinatie bij u past

Swarm is de orchestration tool van Docker. Het wordt vaak tegenover Kubernetes geplaatst. Ironisch gezien vormen juist Docker en Kubernetes de meest populaire combinatie, in plaats van Docker en zijn eigen Swarm.

Daar valt iets voor te zeggen en bij Denit vinden wij daar ook iets van. Ja, we zien dat het gros van de IT-bedrijven Kubernetes boven Swarm verkiest, en dat het steeds meer marktaandeel pakt. Feit blijft: het ligt er maar net aan wat de beste combinatie in een bepaalde situatie is. Elke tool heeft zijn eigen sterke en zwakke punten.

Voordelen Swarm

Een keuze voor Swarm betekent een keuze voor een tool die door Docker zelf is ontworpen. Dat heeft de nodige voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Kubernetes:

  • Eenvoudige installatie en setup
  • Integreert perfect in het Docker ecosysteem
  • Zeer snelle container deployment en daardoor beter schaalbaar

In essentie is het verschil tussen Swarm en Kubernetes eenvoud. Met Swarm kunnen snel (micro)services en applicaties worden deployed, maar zodra de architectuur complexer wordt kan Kubernetes een betere keuze zijn. Wie snel gebruik wil maken van de voordelen van containerisatie, kiest daarom voor Swarm. Het is de ideale tool voor iedereen die zijn eerste stappen in een georchestreerde omgeving wil zetten. Zodra u meer mogelijkheden wil, dan raden we Kubernetes aan.

What is a container

Schematische weergave van applicatiecontainers op basis van Docker. Docker functioneert onafhankelijk van het operating system of de servers (infra) waar het op wordt gehost.

Benieuwd wat Denit voor u kan betekenen?

Wij beheren uw platform, zodat u zonder zorgen kunt ondernemen. Bij Denit zitten klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging in het DNA. Bekijk onze klantcases en lees meer over de oplossingen die wij samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Wij komen graag bij u langs

Graag ontmoeten we u voor een kop koffie om onze kennis over containers en Swarm met u te delen. Zonder verplichtingen. Want bij Denit draait het allemaal om de juiste klik.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu