Caesar Groep kiest voor Denit

Vandaag (5 september 2014) maken Caesar Groep en Denit Hosting Solutions, één van de meest kwalitatieve managed hostingproviders van Nederland, hun samenwerking openbaar.

 

De Caesar Groep is een Nederlandse IT-dienstverlener te Utrecht met ruim 300 medewerkers. Onder de Caesar Groep vallen Caesar Experts, Caesar Tenders en Garansys, die elk een ander marktsegement bedienen. De Caesar Groep is in 2012 uitgeroepen tot de beste ICT werkgever. De kernactiviteiten van de Caesar Groep zijn detachering, IT projecten, applicatiebeheer en consultancy. De Caesar Groep levert gespecialiseerde diensten waarmee een klant zijn rendement kan verhogen of zijn kosten kan verlagen. De Caesar Groep heeft haar fysieke serveromgeving, die werd gehuisvest in een eigen on-premise computerruimte, ingeruild voor het innovatieve Virtual Datacenter platform van Denit.

 

Volgens Harald Kramer, ICT manager van Caesar: “De computerruimte van Caesar op kantoor was enigszins verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. En dat terwijl onze klanten juist steeds veeleisender worden op het gebied van veiligheid, performance en beschikbaarheid van hun kritische IT-omgeving. Omdat Caesar de flexibiliteit en schaalbaarheid van haar dienstverlening wilde vergroten en vooral de continuïteit van haar dienstverlening richting haar klanten wilde garanderen, heeft Caesar besloten haar IT-omgeving te outsourcen naar een cloudomgeving in een extern datacenter.”

 

Veilig servercapaciteit inkopen
“Een extern datacenter kan een hoger niveau van beschikbaarheid en beveiliging bieden dan bedrijven in eigen huis kunnen realiseren. Eigenlijk is een datacenter een goed georganiseerde en efficiënte computerruimte”, zegt Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit. “Denit biedt de veiligheid van een extern datacenter, maar gaat nog een stap verder. Met onze dienst Virtual Datacenter (VDC), gebaseerd op VMware technologie, kunnen bedrijven betrouwbaar, flexibel en veilig servercapaciteit inkopen. Dat doet de Caesar Groep ook. Denit is bijzonder trots dat Caesar ons heeft geselecteerd als hun preferred cloud hosting partner.”

 

Virtual Datacenter
Caesar heeft de Virtual Datacenter dienst van Denit eerst als Proof of Concept (POC) in gebruik genomen. Tijdens deze POC heeft Caesar met name de functionaliteiten van de dienst en de performance van het VMware platform uitgebreid getest. De resultaten van de POC waren zeer succesvol en daarom heeft Caesar besloten om al haar IT-omgevingen naar de cloud te migreren. Kramer: “De Proof of Concept overtuigde ons ervan dat de Virtual Datacenter dienst van Denit precies de oplossing is die we nodig hadden. Daarbij kwam dat Denit zich direct verdiepte in onze doelstellingen en ze dachten mee over slimme oplossingen die direct hebben bijgedragen aan ons resultaat. Denit is geen leverancier maar een partner.” Caesar heeft nu niet meer de zorgen van een ongeschikt datacenter in eigen kantoor en bovendien is zij af van alle fysieke hardware. “Met de Virtual Datacenter dienst van Denit neemt Caesar nu veilig en flexibel capaciteit af uit de cloud. We gebruiken het Virtual Datacenter voornamelijk als Ontwikkel, Test en Acceptatieomgeving voor de door ons ontwikkelde software en we betalen nooit meer servercapaciteit dan daadwerkelijk wordt verbruikt”, aldus Kramer, ICT manager van Caesar.

 

Zelf volledig controle
Caesar heeft dankzij Denit haar oplossingen kunnen verbeteren. Niet qua functionaliteit, maar wel op het gebied van betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid. Kramer: “Caesar kan nu via een gebruikersvriendelijke online portal, met behulp van eigen OS- en applicatietemplates, zelf razendsnel virtuele servers samenstellen.We kunnen servers zelf eenvoudig up- of downgraden. En Denit kan voor ons snel extra capaciteit bijschakelen als we daarom vragen. Zo profiteert Caesar van alle voordelen van een eigen datacenter, maar zonder de bijbehorende hoge CAPEX investeringen.”

 

Over Caesar Groep
De Caesar Groep is een Nederlandse IT-dienstverlener, vanaf 1993 actief. Kernactiviteiten zijn detachering, projecten, applicatiebeheer en consultancy. De Caesar Groep levert gespecialiseerde diensten waarmee een klant zijn rendement kan verhogen of zijn kosten kan verlagen. Alle diensten zijn gefocust op een beter rendement.

 

Meer informatie is te vinden op www.caesar.nl