dance4life kiest voor Denit

Vandaag maken dance4life en Denit Hosting Solutions, één van de meest kwalitatieve managed hostingproviders van Nederland, openbaar dat zij hun handen ineenslaan in de strijd tegen aids. dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids, heeft haar fysieke serveromgeving ingeruild voor het innovatieve enterprise Cloud Computing platform van Denit.

 

Eén van de belangrijkste speerpunten van dance4life is dat alle jongeren in de wereld toegang hebben tot de juiste informatie over seks, hiv en aids. Om dit te kunnen realiseren is een uiterst betrouwbare, veilige en flexibele online infrastructuur nodig. Denit biedt ons dat. Daarnaast heeft Denit ons direct het goede gevoel gegeven dat zij echt achter onze missie staat” aldus Erik Molkenboer, van dance4life.

 

De oplossing draait op het Cloud Computing platform van Denit. Edwin Cornelissens, Managing Director bij Denit: “We zijn blij dat dance4life voor Denit heeft gekozen en wij zodoende kunnen bijdragen aan het verspreiden van hun boodschap. Denit verzorgt onder andere de volgende websites www.dance4life.nl (Nederland), www.dance4life.co.ke (Kenia), www.dance4life.es (Spanje) en www.dance4lifeusa.com (Amerika). We kunnen op elk gewenst moment extra capaciteit leveren, waardoor de websites extreme pieken in aantal bezoekers kunnen opvangen. Denit beheert de serveromgeving voor dance4life, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over het onderliggende platform en zich volledig kunnen richten op hun activiteiten”.

 

Analyse, migratie en optimalisatie

Denit heeft dance4life volledig ondersteund bij de migratie naar het nieuwe platform. “Denit heeft onze volledige hostingomgeving eerst uitgebreid geanalyseerd en heeft verbeterpunten aangestipt. Vervolgens is de data gemigreerd en zijn services als de web- en databaseservers direct getuned. Daarna hebben we de omgeving samen uitgebreid getest. Op het moment dat alle testscenario’s positief waren, is de DNS omgezet. Het resultaat was een migratie zonder downtime én een geoptimaliseerde omgeving”, aldus Erik Molkenboer van dance4life.

 

Bij een migratie is ons hoofddoel om ervoor te zorgen dat alle applicaties perfect worden afgestemd op de hostingomgeving. Denit hanteert hiervoor een bewezen succesformule”, aldus Daniel van Wijnen, Manager Operations bij Denit.

 

Over dance4life

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks ruim 6.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 20 landen verspreid over 5 continenten.

 

Meer informatie is te vinden op www.dance4life.nl