Veiliginternetten.nl kiest voor Denit

Veiliginternetten.nl heeft na een zorgvuldige selectie voor de managed hosting oplossingen van Denit gekozen. Het initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie (NCSC) en ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) geeft concrete antwoorden op actuele vragen en helpt Nederlanders veilig te internetten via computer, tablet en mobiele telefoon. Je vindt er tips hoe je veilig omgaat met je online privacy, hoe je veilig gebruik maakt van wifi en wat je kunt doen en laten om je basisbeveiliging goed op orde te hebben.

 

De beheerder van Veiliginternetten.nl, ECP, wenst een omgeving die voldoet aan alle veiligheidseisen. Daarnaast moet de omgeving aansluiten bij de gewenste performance zodat de site ook op piekmomenten optimaal presteert. Ook heeft ECP de wens om flexibeller en sneller te kunnen schakelen bij updates en incidenten.

 

Inge Eekhout, projectleider van Veiliginternetten.nl (ECP): “Een belangrijke eis is bovendien dat de nieuwe leverancier kan voldoen aan de richtlijnen van de overheid voor veiligheid en toegankelijkheid. Gezien het onderwerp van de site is het natuurlijk belangrijk dat de security perfect op orde is. Wij stellen strenge eisen aan onze leveranciers. Zo dient de leverancier ISO/IEC 27001 gecertificeerd te zijn, een 100% score te behalen ten aanzien van de belangrijkste internetstandaarden en optimale bescherming te bieden tegen phishing, spoofing, harvesting en DDoS-aanvallen. Daarnaast toetsen wij middels een beveiligingsonderzoek of de leverancier daadwerkelijk een omgeving heeft neergezet die aan alle eisen voldoet. Denit is hiervoor met vlag en wimpel geslaagd.”

 

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Je merkt dat de wensen met betrekking tot security en performance steeds uitgebreider worden, zowel bij overheidsinstanties als bedrijven. We hebben hier de laatste jaren flink in geïnvesteerd omdat wij hierin voorop willen lopen. Als aanbieder van kwalitatieve managed hostingoplossingen wil je aan kunnen tonen dat de online veiligheid en kwaliteit in alle opzichten gewaarborgd is. Denit behoort tot een beperkt aantal gerenommeerde hostingproviders in Nederland die gecertificeerd zijn volgens zowel de nieuwste ISO 9001- als de nieuwste 27001-standaard. Een mooie prestatie waar we best trots op zijn.”

 

Naast een goede security en performance waren er nog een aantal criteria belangrijk bij de keuze van de nieuwe hoster. Inge Eekhout, projectleider van Veiliginternetten.nl (ECP): “Denit heeft uitgebreide ervaring en expertise met dit soort vraagstukken. Dat vertaalt zich dan natuurlijk ook in een goede prijs-kwaliteitverhouding omdat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Bovendien kregen we bij Denit het gevoel van partnership, wat ook een belangrijk criterium was”. Edwin Cornelissens vult aan: “Wij geloven in de kracht van partnerships. Geen afstandelijke leverancier-klantrelatie, maar nauw samenwerken zodat je er echt het maximale uit kunt halen. Die insteek heeft ook bij Veiliginternetten.nl z’n vruchten afgeworpen.”

 

Over Veiliginternetten.nl
Veiliginternetten.nl is een website van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. De site geeft mensen tips, tricks en praktische stap-voor-stap uitleg over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Je vindt er bijvoorbeeld tips hoe je veilig omgaat met je online privacy, hoe je veilig gebruik maakt van wifi, wat je kunt doen en laten op sociale media, en je vindt er uitleg over hoe je kinderen helpt veilig online te zijn.

 

Meer informatie is te vinden op www.veiliginternetten.nl