Zwitserleven kiest weer voor Denit

Vandaag (28 april 2014) maken Zwitserleven en Denit Hosting Solutions, één van de meest kwalitatieve managed hostingproviders van Nederland, openbaar dat zij hun huidige samenwerking verlengen en verder intensiveren.

 

Zwitserleven, dé pensioenverzekeraar van Nederland, heeft haar fysieke serveromgeving ingeruild voor het innovatieve enterprise Cloud Computing platform van Denit.

 

“Voor aanbieders van financiële producten en diensten zoals banken en verzekeraars geldt dat potentiële klanten zich vaak online oriënteren en laten informeren over de diverse mogelijkheden. Voor Zwitserleven is het daarom van essentieel belang dat de website continu en snel beschikbaar is. Als onze website niet goed presteert, is de kans groot dat zij zich bij een andere financiële instelling gaan oriënteren”, aldus Justo van Gessel, ICT manager van Zwitserleven. Ondanks het feit dat onze fysieke serveromgeving jarenlang prima heeft gefunctioneerd, kwam het einde van de technische en economische levensduur van de fysieke servers in zicht, aldus Van Gessel. Daarbij kwam dat Zwitserleven de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en vooral ook de veiligheid van haar dienstverlening wilde optimaliseren. Van Gessel: “Via zwitserleven.nl zijn tegenwoordig ook online spaarproducten aan te vragen. Uiteraard vraagt dat om een uiterst betrouwbare en veilige hostingomgeving. Denit biedt ons dat”.

 

De oplossing draait op het Cloud Computing platform van Denit. Edwin Cornelissens, Managing Director bij Denit: “Met ons cloud platform garanderen we veiligheid, beschikbaarheid én flexibiliteit die vandaag de dag noodzakelijk is. We kunnen op elk gewenst moment extra capaciteit leveren, waardoor de website extreme pieken in aantal bezoekers kan opvangen”.

 

Analyse, migratie en optimalisatie
Denit heeft Zwitserleven volledig ondersteund bij de migratie naar het nieuwe platform. “Denit heeft onze volledige hostingomgeving eerst uitgebreid geanalyseerd en heeft verbeterpunten aangestipt. Vervolgens is de data gemigreerd en zijn services als de web- en databaseservers direct getuned. Daarna hebben we de omgeving samen uitgebreid getest. Op het moment dat alle testscenario’s positief waren, is de DNS omgezet. Het resultaat was een migratie zonder downtime én een geoptimaliseerde omgeving”, aldus Van Gessel van Zwitserleven. “Bij een migratie is ons hoofddoel om ervoor te zorgen dat alle applicaties perfect worden afgestemd op de hostingomgeving. Denit hanteert hiervoor een bewezen succesformule”, aldus Daniel van Wijnen, Manager Operations bij Denit.

 

Managed hosting
De fysieke serveromgeving werd ook volledig door Denit beheerd. “Omdat dat uitstekend is bevallen, kiest Zwitserleven ervoor om ook de nieuwe serveromgeving door Denit te laten beheren. Denit is een IT partner die onze business begrijpt, betrokken is en ons volledig ontzorgt. De samenwerking met Denit biedt ons de mogelijkheid om ons volledig te richten op onze core business, zonder ons druk te hoeven maken over het onderliggende platform. Dat scheelt Zwitserleven tijd, kosten én zorgen. Wij zijn zeer tevreden over de beheerdiensten van Denit”, aldus Justo van Gessel, ICT manager van Zwitserleven

 

Security
De hostingomgeving van Zwitserleven moest voldoen aan de strenge compliance eisen van de Autoriteit Financiële markten (AFM). “Onze ISO certificeringen garanderen dat IT omgevingen en data veilig zijn bij Denit. Data staat gegarandeerd in Nederland en valt onder de Nederlandse wet” aldus Cornelissens, Managing Director bij Denit.

 

Over Zwitserleven
Zwitserleven is onderdeel van SNS REAAL. Binnen de bankverzekeraar is Zwitserleven, gevestigd in Amstelveen, specialist op het gebied van pensioenen met circa 700 medewerkers.

 

Meer informatie is te vinden op www.zwitserleven.nl