Clevir kiest voor Denit

Enige tijd geleden was het toenmalige platform van Clevir aan vervanging toe en ze stonden voor de keuze: alle benodigde hardware zelf kopen of het gehele platform als dienst inkopen. Ze kozen voor de laatste optie met Denit als partner die het platform aanbiedt en onderhoudt.

“Clevir levert online werkplekken vanuit de cloud. Dat doen we voor eindgebruikers, maar we leveren de workspaces (zowel portal als clouddesktop) ook als dienst aan partners: het gaat dan om het platform, de support en het beheer. Naast het uitgebreide aanbod van online werkplekken bieden we ook VoIP-oplossingen aan (grotere) eindklanten. Een uitgebreide afdeling Support is beschikbaar om eindklanten en partners te ondersteunen.”, zegt Remko Kleij, CEO van Clevir.

Clevir levert de diensten voornamelijk indirect via het dealerkanaal. In elk marktsegment waarin Clevir actief is, werken ze samen met een of meerdere partners. Clevir is goed op de hoogte wat er binnen de verschillende bedrijfstakken speelt en daardoor zijn ze goed in staat om hun aanbod op de vraag vanuit de markt af te stemmen.

Verouderde infrastructuur

Remko Kleij: “Op een gegeven moment was onze vorige infrastructuur voor onze workspaces verouderd. We stonden toen voor de keuze om een geheel nieuw platform aan te schaffen. Dat zou hoge investeringen in hardware betekenen en daarnaast zouden we veel tijd en energie kwijt zijn aan het onderhoud. We kwamen in contact met Denit en we hebben onze casus voorgelegd. We kregen vrijwel direct een goed gevoel bij Denit. Het toegewijde team van  Denit denkt echt mee met de klant en dat was voor ons de reden om voor Denit te kiezen. We hebben toen besloten om het nieuwe platform als dienst bij Denit in te kopen. Denit verzorgt de gehele infrastructuur inclusief netwerk, storage, back-up en VM’s tot aan de OS-laag.”

Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Clevir beschikt nu over een eigen VDI-platform van waaruit ze diensten leveren. Via dit platform kunnen bedrijven in het MKB tussen de 10 en 1000 online werkplekken afnemen. Het nieuwe platform is in staat om de online desktop diensten snel uit te rollen bij de klanten van Clevir. De software om de uitrol mogelijk te maken, heeft Clevir zelf ontwikkeld. Om snelheid en beschikbaarheid mogelijk te maken, stelt de software wel hoge eisen aan de storage. In samenwerking met de hardwareleverancier heeft Denit hiervoor een oplossing bedacht.

“Vanuit Clevir investeren we fors in de VDI-software en het aanbod voor de workspaces. Om dit te realiseren beschikken we over een aantal developers. Het groeipotentieel zit in de workspaces voor onze dealers en het verSaaSen van de software, zodat de eindgebruiker deze gebruiksvriendelijk en tegen lage kosten kan gebruiken. Wij geloven in online workspaces en zijn van oordeel dat het gebruik van desktops niet meer van deze tijd is. Desktops zijn een tijdelijk middel om applicaties beheersbaar naar de eindgebruiker te brengen.”, verduidelijkt Kleij.

Samenwerking met Denit

Edwin Cornelissens, CEO van Denit: “Met Clevir hebben we een wederkerig partnership. Denit onderhoudt het platform van Clevir, maar tegelijkertijd zijn we ook dealer van de oplossingen die Clevir biedt. Dit is een voorbeeld hoe we elkaar versterken en gezamenlijk nieuwe klantgroepen aanboren.”

Remko Kleij is ontzettend blij met de samenwerking met Denit. “Doordat wij het beheer van het platform aan Denit hebben uitbesteed, hebben wij onze handen vrij en kunnen we ons volledig focussen op het verder verbeteren van onze dienstverlening voor onze klanten. In het verleden waren gewoon te veel bezig met het in de lucht houden van ijzer. Door het beheer en onderhoud van ons platform aan Denit uit te besteden, hebben we een strategisch juiste keuze gemaakt.”

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu