Cloudfest 2018

Koffie, jus d’orange en verse broodjes, innerlijke benzine voor wat een lange rit naar Rust in Duitsland gaat zijn. Negen uur ‘s-ochtends verzamelen we voor ontbijt in Almere, met als doel tien uur te vertrekken om rond de klok van vier in Rust aan te komen.

Cloudfest is de nieuwe naam voor wat al jarenlang het evenement voor service providers uit Europa is, de voormalige World Hosting Days. We zijn dit jaar met maar liefst drie man sterk vertegenwoordigd, maar we hebben dan ook een duidelijk doel. Naast het opdoen van inspiratie voor nieuwe diensten en producten zijn we op zoek naar een vervangende backoffice oplossing. Tevens is dit het ideale platform om zowel met concurrentie als leveranciers in een informele setting van gedachten te wisselen. De conferentie die bij het evenement hoort loopt van dinsdag tot en met vrijdag, maar wij hebben onze agenda’s al op maandagavond gevuld staan. Onze autorit verloopt minder voorspoedig dan gehoopt en met twee uur vertraging veroorzaakt door een flinke dosis fileleed is het snel inchecken en direct door naar onze eerste afspraken.

Daniël en Dennis hebben een eet afspraak met het team van Exclusive Networks,  één van onze leveranciers. Terwijl David Denit mag vertegenwoordigen bij een diner met de organisatie en de twintig grootste aanwezige cloud providers. Om half tien ontmoeten we elkaar weer op de Dutch Night, met 470 aanwezigen de grootste jaarlijkse bijeenkomst van Nederlands service providers. Wij waren niet de enige die speciaal hiervoor een dag eerder afgereisd waren. Het is dan ook een unieke aangelegenheid, gesponsord door zowel de SIDN als overkoepelende webhosting organisaties. We vermaken ons uitstekend met alle aanwezigen en verzamelen langzaam maar zeker al onze aanwezige leveranciers om ons heen. Dell, Veeam, Rubrik, Insight, VMware, we maken er met z’n allen een geslaagde avond van. Uiteindelijk is het zo gezellig dat we letterlijk met zijn allen de deur dicht mogen doen. Dennis is de meest verstandige van ons drieën en gaat zich melden op zijn hotel kamer terwijl Daniël en David samen met Veeam zich laten verleiden tot nogmaals de deur dicht doen; dit maal van de hotelbar in het Colosseo. Het informele gedeelte mogen we een groot succes noemen.

We melden ons allemaal op de afgesproken tijd bij het ontbijt, dat we samen met de mede-eigenaar van Bizway genieten. Kleine oogjes of niet, het is tijd voor aktie. Als een van de eersten stappen we in de monorail die ons naar het congrescentrum brengt. Met een kop koffie in de hand bepalen we hoe we de beursvloer zo goed mogelijk kunnen bekijken. We besluiten eerst een grote cirkel om de buitenrand te doen om vervolgens per gang de overige deelnemers te kunnen bekijken. We worden verrast door een aantal zeer kwalitatief hoogstaande alternatieven voor Office 365, vinden een mooi app-store achtig product, en bekijken de huidige stand van zaken van veel van ons bekende producten. We laten ons informeren over een open source product dat ons in staat stelt een S3 compatibel object storage platform te bouwen.  En hebben we een goede inhoudelijke sessie met de mannen van VMware over een PaaS laag voor vCloud Director en de mogelijkheid om geïntegreerd Docker containers vanuit vCloud aan te kunnen bieden. Om twee uur hebben we vervolgens onze laatste afspraak met Ubersmith welke een product heeft dat een mogelijke oplossing is voor onze backoffice problematiek. Een bijzonder goed gesprek geeft ons nieuwe inzichten en voer voor verder onderzoek en testen.

De beursvloer grondig doorlopen en onze een na laatste officiële afspraak afgerond, staan we voor een lastige keuze. We hebben nog drie uur te overbruggen voor onze eetafspraak met Veeam en een aantal andere Veeam klanten. Doordat we te laat waren met het boeken van onze hotelaccommodatie moeten we sowieso op dinsdagavond weer terug. De vraag is of we dat woensdagnacht doen of dinsdagavond. We kijken elkaar aan en besluiten wijselijk ons af te melden voor de afspraak met Veeam en ons huiswaarts te bewegen. Onder de muzikale begeleiding van de symfonie der snurken drukt Dennis het gaspedaal in en laat ons om elf uur ‘s-avonds de sleutels in onze voordeuren steken. Twee lange dagen waar we, slaap uitgezonderd, het maximale uitgehaald hebben.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu