DAK Intermediairscollectief kiest voor Denit als partner voor Managed Kubernetes

DAK Intermediairscollectief beschikt over een applicatie waarmee intermediairs en klanten een hypotheekofferte kunnen aanvragen. Voor het maken van de offertes gebruikt deze applicatie API-koppelingen met verschillende hypotheekverstrekkers. Met het VMware platform heeft Denit een Full Managed Kubernetes cluster voor de applicatie gebouwd.

DAK Intermediairscollectief is een coöperatie van en voor 1.500 onafhankelijke ondernemende adviseurs, die onafhankelijk advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en kredieten geven. De leden van DAK hebben toegang tot vrijwel de gehele financiële markt en krijgen vanuit de coöperatie administratieve ondersteuning.

1.500 lokale ondernemers

Mark Van Uffelen, Manager Bedrijfsbureau bij DAK Intermediairscollectief: “Onze coöperatie telt zo’n 1.500 lokale ondernemers die in hun regio al jarenlang tot volle tevredenheid financieel advieswerk voor hun klanten uitvoeren. Bij DAK vinden deze ondernemers elkaar en genieten van de voordelen van het collectief ondernemen, zoals toegang tot de markt met meer dan 150 aanstellingen. Ze krijgen administratieve ondersteuning en kunnen profiteren van de collectieve inkoop door DAK. Zo besparen ze tijd en geld. Met het lidmaatschap van DAK verbeteren de aangesloten ondernemers de dienstverlening naar hun klanten.”

Internetbureau Yellowtail heeft voor DAK Intermediairscollectief de nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee consumenten zich via een online portal (Mijn Hypotheek Dossier) vrijblijvend kunnen oriënteren. Met de app Ockto kunnen consumenten hun financiële gegevens automatisch bij diverse overheidswebsites opvragen en door de applicatie op een veilige manier laten verwerken.

Via een aparte omgeving ontvangt de adviseur deze gegevens, die hij via een beveiligd netwerk kan doorsturen naar DAK of de geldverstrekker. Het online portal vermindert de papieren rompslomp, waardoor meer ruimte ontstaat voor persoonlijk advies. Via het online portal heeft de consument tevens inzage in de voortgang van zijn hypotheekaanvraag.

Uitdagingen voor infrastructuur

Bij het ontwikkelen van de applicatie heeft internetbureau Yellowtail gekozen voor microservices op basis van Kubernetes containers. Denit levert een volledig Managed Kubernetes cluster (Platform-as-a-Service), waardoor investeringen in infrastructuur, know-how, onderhoud, security en 24/7 support niet nodig zijn. Internetbureau Yellowtail kan zo veel sneller nieuwe updates voor de applicatie van DAK uitrollen.

Binnen Kubernetes beschikt DAK over:

  • Een ontwikkel- en CI/CD buildstraat plus eigen registry, inclusief Gitlab Continuous Integration in combinatie met de Harbor registry;
  • Een volledige load balanced omgeving met hoge beschikbaarheid;
  • Een hybride setup met VM’s voor persistente storage en Mongo database clusters
  • Een Grafana-dashboard met realtime statistieken van de online omgeving

Digitale oplossingen

DAK Intermediairscollectief zal de platforms voor de adviseurs de komende jaren verder ontwikkelen. De platforms maken het werk van de adviseur efficiënter, gemakkelijker en leuker. Door de voortschrijdende digitalisering zal DAK zich de komende jaren steeds meer gaan ontwikkelen als IT-partner met een groot scala aan digitale oplossingen op het gebied van verzekeringen, hypotheken en krediet.

Mark Van Uffelen: “Denit maakt het mogelijk om onze ambities in te vullen. Ze combineren hardware, software en kennis tot een stabiele omgeving van waaruit DAK de dienstverlening kan optimaliseren voor de 1.500 leden. Onze behoefte aan een stabiele omgeving voor de applicatie weet Denit op een adequate manier in te vullen. Bij de hosting van onze applicaties krijgt ons internetbureau Yellowtail volledige ondersteuning van Denit.“

Edwin Cornelissens, CEO van Denit: “DAK Intermediairscollectief is een voorbeeld van een bedrijf dat door de inzet van slimme applicaties de werkprocessen voor hun aangesloten leden verbetert en vergemakkelijkt. Het beheer van het VMware platform met een volledig Managed Kubernetes cluster hebben ze aan Denit uitbesteed en dat betekent dat ze hun handen geheel vrij om hebben om de dienstverlening naar hun klanten nog verder te verbeteren.”

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu