Denit 20 jaar!

Denit bestaat alweer 20 jaar. Tijd voor een terugblik.

Vanuit de zolderkamer is Denit inmiddels uitgegroeid tot één van de zakelijke top hosters van Nederland. De naam Denit is destijds bedacht door oprichter Dennis Bruin als afkorting van Dennis IT. Al snel sloot Edwin Cornelissens zich bij Denit aan wat een ideale match bleek te zijn. Dennis was verantwoordelijk voor de techniek en Edwin hield zich bezig met de commercie.

In 2003 verliet Denit de zolderkamer voor haar eerste kantoorpand aan de tt Vasumweg in Amsterdam Noord. Het kantoor bevond zich boven een louche autohandelaar en aan alle spiegels aan de muren te zien, was het een fitnessruimte geweest. Het was niet erg representatief, maar de lage huur maakte veel goed. Al met al een prima basis om Denit verder uit te bouwen.

In een rap tempo deden Edwin en Dennis enorm veel kennis op van de snel veranderende hosting markt. Met vallen en opstaan slaagden zij erin om Denit als volwaardige hosting partij op de kaart te zetten.

Al binnen een jaar na oprichting sloten een aantal beheerders zich aan bij Denit. Deze extra technische kennis was ook hard nodig, want het serverpark nam snel toe van enkele servers tot complete racks vol met servers. De vraag naar hosting was enorm. De batterij van de mobiele telefoon van Edwin – ter grootte van een koelkast in die tijd – liet het vaak afweten. Er werden dan ook lange dagen gemaakt om elke klant de juiste aandacht te geven.

Eén van de oorzaken van de exponentiële groei was het verscherpen van de focus. In het begin (1999) was er enkel vraag naar het hosten van eenvoudige informatieve websites. In de latere jaren werden websites en applicaties steeds veeleisender. Beschikbaarheid, snelheid en veiligheid gingen een steeds grotere rol spelen. Waar je voorheen veel klanten op dezelfde gedeelde omgeving kon onderbrengen, werd het steeds gebruikelijker om websites en applicaties onder te brengen op eigen (virtuele) hardware. Denit heeft hierop ingespeeld door zich te specialiseren in managed hosting en enterprise cloud hosting.

Om voorop te blijven lopen maakte Denit in 2009 de strategische keuze door zich te specialiseren in VMware en heeft haar hoog beschikbare VMware platform geïmplementeerd. In de visie van Denit moet de technische oplossing altijd net iets beter zijn dan die van de concurrentie.

In 2011 deed Denit haar eerste overname Easyhosting, waardoor Denit zich meer en meer kon profileren als specialist in maatwerk hostingoplossingen en managed hosting. Om technisch voorop te blijven lopen, heeft Denit in 2014 nog een tweede overname gedaan, Munt Internet, waarbij oprichter Jeroen Wouda nog steeds werkzaam is bij Denit als Strategic Advisor.

Samen met haar nieuwe aandeelhouder Main Capital (2016) wil Denit blijven groeien. Hoe we dit willen realiseren? Vooral door nuchter te blijven, hard te blijven werken en de klant centraal te blijven stellen. Verder blijven de hoofdthema’s beschikbaarheid, snelheid, veiligheid, schaalbaarheid, ontzorgen en kostenefficiëntie altijd centraal staan in onze dienstverlening.

In 2017 deed Denit haar derde overname Dutch Cloud. “De samenwerking met Dutch Cloud zorgt voor schaalvergroting en een grotere schaal biedt allerlei voordelen voor onze klanten, zoals een hoger niveau van dienstverlening, een breder dienstenportfolio en nog meer aandacht voor klanten. De klant eist tegenwoordig garanties op het gebied van continuïteit en zekerheid. Met deze samenwerking beschikken we over nog meer getalenteerde mensen en nieuwe technologieën, waardoor beide ondernemingen steeds meer klanten een kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossing kunnen bieden.”

Als Multi-Cloud provider voor software partijen heeft Denit zich de afgelopen jaren volledig gefocust op het ontzorgen van haar klanten. Dat doen wij bijvoorbeeld door nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Zo leveren wij als één van de eerste partijen in Nederland een fully managed containerisatie oplossing gebaseerd op Kubernetes. Daarnaast hebben wij inmiddels ook al meerdere succesvolle projecten gelanceerd op de public clouds en helpen wij klanten op weg met het VerSaaSen van hun (legacy) applicaties.

De “zolderkamer hoster” is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf, waar op dit moment ruim 50 mensen werken. De medewerkers van Denit maken dagelijks het verschil. Het succesverhaal van Denit is daarom ook voor een groot deel het succesverhaal van alle medewerkers!

Het verhaal eindigt natuurlijk niet hier. Denit wil blijven groeien, in haar aanbod, expertise, en dienstverlening naar haar klanten toe.

Edwin en Dennis

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu