FIQAS kiest voor multitenant VMware vCloud platform van Denit

FIQAS, leverancier van softwaresystemen en managed services voor veelal complexe tarifering-, facturatie- en (minnelijke) incassoprocessen, heeft voor het VMware vCloud platform van Denit gekozen. De oplossing dient onder andere als basis voor de facturatie- en incassoprocessen van sim-only provider Simpel.

Voor de facturatie gebruikt sim-only provider Simpel het Abillity softwareplatform van FIQAS. Om deze oplossing mogelijk te maken, gebruikt FIQAS het multitenant VMware vCloud platform van Denit. Doordat het klantenbestand van Simpel blijft groeien, is de behoefte ontstaan aan een robuuste high-available oplossing die voldoet aan de strenge security normen.

Gezamenlijke aanpak

De oplossing kwam door een gezamenlijke aanpak van FIQAS en Denit tot stand. FIQAS was onder meer verantwoordelijk voor het projectmanagement, het overzetten van de data en de koppelingen. Denit verzorgde de invulling van de technische infrastructuur om de oplossing op basis van multitenant VMware vCloud platform met een twin datacenter oplossing mogelijk te maken.

Het multitenant VMware vCloud platform heeft een hoge beschikbaarheid en is ondergebracht in twee geografisch gescheiden datacenters. Een derde datacenter wordt gebruikt voor de veilige opslag van de Veeam Disaster Recovery back-ups. In alle gebruikte datacenters beschikt Denit over eigen suites en cages. De datacenters zijn onderling verbonden via een redundante glasvezelring rondom Amsterdam. 

Voor de opbouw van het virtuele platform maakt Denit gebruik van A-merk apparatuur en VMware-blueprints, waardoor ondersteuning van fabrikanten in het geval van onvoorzienbare calamiteiten altijd is verzekerd. 

Het is een volledig beheerde omgeving met Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) dankzij een maatwerk ontwikkelstraat. FIQAS kan hierdoor volledig zelfstandig aanpassingen aan de software testen, accepteren en in productie nemen.

Hiermee wordt de zogenaamde ‘lead time’, de tijd van idee tot product, drastisch verkort. Kleine wijzigingen kunnen snel worden goedgekeurd en in productie genomen.  

Multitenant VMware vCloud platform

Cees Versteeg, Directeur Operations bij FIQAS: “In Denit hebben wij een partner gevonden die met ons meedenkt over de wijze waarop we de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren. Het cloudplatform van FIQAS is een belangrijk fundament voor onze betaaloplossingen. Onze klanten verwachten van ons een hoog serviceniveau en daarvoor is een betrouwbare technische partner nodig. Denit voldoet in alle opzichten aan onze technische verwachtingen.”

Edwin Cornelissens, CEO van Denit: “Bij FIQAS waren ze op zoek naar een betrouwbare cloudpartner. Denit heeft een oplossing gerealiseerd op basis van het multitenant VMware vCloud platform. In nauwe samenwerking met FIQAS heeft Denit zonder downtime de migratie naar een twin datacenter oplossing weten te realiseren. Denit laat wederom zien dat het in staat is hoogstaande maatwerkoplossingen voor bedrijfskritische omgevingen te bieden.”

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu