Multicloud specialist Denit verlengt ISO-certificeringen en behaalt ISAE 3402 type II

Multicloud specialist Denit heeft recent de ISO-certificeringen 27001 (informatiebeveiliging) en 9001 (kwaliteitsmanagement) opnieuw behaald. Daarmee zijn twee belangrijke pijlers onder onze dienstverlening voor het negende jaar op rij geborgd. We zijn daarnaast ook bezig geweest om de twee ISAE 3402 verklaringen te behalen. De type I verklaring van deze rapportage is kort voor de zomer afgegeven door ControlSolutions International B.V. Ook de type II verklaring hebben we recent in ontvangst mogen nemen.

Leveren wat je zegt te leveren

Wie de IT-media volgt, ziet regelmatig persberichten voorbij komen waarin vol trots wordt aangekondigd dat een bepaalde certificering is behaald. Ook al lijken ze weinig nieuwswaarde te hebben, toch zijn dit belangrijke berichten. ISO-certificeringen zijn onafhankelijke verklaringen dat een bedrijf zich bepaalde internationale normen eigen heeft gemaakt. Deze normen worden bepaald door de International Organization for Standardization, kortweg ISO. Een ISO-certificering is het bewijs dat een bedrijf in de dagelijkse bedrijfsvoering aan die normen voldoet. Het behalen van zo’n certificaat is een kwestie van discipline en een lange adem. Dat laatste is een reden dat niet iedere organisatie deze certificeringen heeft.

De vraag is natuurlijk wat onze klanten met deze certificeringen opschieten. Dat informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement belangrijk zijn, spreekt voor zich. Maar het is essentieel dat uw cloudprovider zich optimaal inspant om uw data te beveiligen en maatregelen neemt om bedrijfsrisico’s af te dekken. Om die reden laten wij ons ieder jaar certificeren – zo weten onze klanten zeker dat wij de inspanning leveren die we zeggen te leveren.

Outsourcing goed geregeld

Nieuw is dat wij de ISAE 3402 type I en II verklaringen hebben behaald. Dit zijn geen certificeringen zoals bijvoorbeeld ISO 27001. Maar dat zit hem meer in de aard van de verklaring dan de waarde ervan – deze verklaring wordt afgegeven door een accountant en niet door een auditor. De verklaring is bedoeld om zekerheid te geven over de maatregelen die een serviceorganisatie heeft genomen om wettelijke verplichtingen en eisen van de gebruikersorganisatie na te leven.

Met een ISAE 3402 type II verklaring geven wij onze klanten de zekerheid dat wij onze zaken op orde hebben als het gaat om risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit. Zo bieden wij zekerheid over processen en de manier waarop die zijn ingericht. Dankzij deze verklaring hoeven onze klanten niet zelf een audit uit te voeren, waarmee zij (en wij, daar zijn we eerlijk over) een hoop tijd besparen. Ook de klanten van onze klanten hebben op deze manier zekerheid.

Wat ook zeker is, is dat u bij Denit aan het goede adres bent voor uw eigen bedrijfszekerheid. Wij begrijpen dat u zich geen zorgen wilt maken over beveiliging en kwaliteit. Wij investeren daarom in certificeringen. Zo weet u zeker dat de randvoorwaarden zijn geregeld, en kunnen we in gesprek gaan over waar het echt om draait: de beste cloudoplossing voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over onze ISO-certificeringen of hoe we u kunnen helpen met uw multicloud omgeving? Neem dan gerust contact met ons op!

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu