Public cloud in 2016

De hostingmarkt is een veranderlijke markt en daar moet je als provider slim op inspelen. Blijf je jezelf als provider niet doorontwikkelen, dan zou je bestaansrecht wel eens in gevaar kunnen komen. We zien de laatste jaren bijvoorbeeld al een sterk groeiende consolidatie in de markt, omdat hosting partijen simpelweg de noodzakelijke investeringen niet meer kunnen doen om zo bij te blijven met de ontwikkelingen in de markt. Is je bestaansrecht gegarandeerd als je maar genoeg partijen overneemt? Waarschijnlijk niet.

We zien namelijk een andere sterke ontwikkeling in cloud land. Waar partijen voorheen hun cloud oplossingen vaak onderbrachten bij managed hosting providers, wordt er vandaag de dag ook veel gebruik gemaakt van cloud oplossingen van “the big-four”. U kent ze wel, Google, Amazon, Microsoft en VmWare. Niet zo lang geleden waren we enkel partners van elkaar, vandaag de dag zijn we ook elkaars directe concurrent.

Voor de managed hosting partijen is het zaak om dit niet alleen te zien als een bedreiging, maar juist als een kans. De verantwoordelijkheid van de hosting verschuift steeds verder naar software en applicatie. Met name dit laatste is in een kans voor de managed hostingproviders. Het onderhoud en beheer van de software is minstens net zo belangrijk als de infrastructuur. Klanten worden graag ontzorgd, ook op het gebied van de software (besturingssystemen) en dat is nu juist niet waarvoor ze bij the big four terecht kunnen. Als managed hostingprovider kun en zul je hier op moeten inspelen.

De public clouds van the big four zijn qua grootte onvergelijkbaar met de public clouds van managed hostingproviders. Technisch functioneren beiden echter enigszins vergelijkbaar. Op beide cloudplatformen kunnen mooie technische oplossingen draaien. Klanten vergelijken de grote enterprises en managed hostingproviders vaak met elkaar. De enterprise partijen hebben een schaalvoordeel en stralen, mede door hun naam, veiligheid uit. De managed hostingproviders leggen de nadruk op een goede bereikbaarheid, het meedenken met, adviseren van klanten (klantgerichtheid) en het bieden van ondersteuning op maat bij problemen.

Langzamerhand maken de grotere managed hostingproviders de stap naar platform onafhankelijkheid. Of u uw applicaties nu bij Amazon of de Google Cloud onderbrengt of in de cloud van een managed partij, de ondersteuning is – in grote lijnen – niet anders. Het is zaak om elke klantcase afzonderlijk te bekijken. Wat zijn de voor- en nadelen van de specifieke cloud oplossing? Waarom nu juist wel of niet uw applicaties bij Amazon onderbrengen?

De belangrijkste vraag die u zichzelf als eerste moet stellen om een goede keuze te maken is, heb ik zelf de kennis in huis om deze beslissing te nemen of zoek ik een trusted advisor. Die trusted advisor is vaak een lokale speler, zoals Denit Hosting Solutions. Samen met u zorgen we voor de beste oplossing voor uw businesscase.

De conclusie is dat de markt verandert naar een kennismarkt. Wij spelen hierop in door een totaaloplossing aan onze partners te leveren.

Download de whitepaper over de Denit Cloud vs Public Cloud.

Maakt u reeds gebruik van Amazon of bent u dit van plan? Denit kan u helpen met de inrichting van uw AWS omgeving en kan u volledig ontzorgen. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek op 020 – 3371801 of via sales@denit.nl

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu