Roxit kiest voor Denit

Als het gaat om proces- en informatiebeheer, is Roxit dé softwareproducent en IT-dienstverlener voor Nederlandse overheden. Met slimme SaaS-oplossingen ondersteunt zij gemeenten, provincies, waterschappen, omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s bij de informatiehuishouding van bijvoorbeeld bouwprojecten, vergunningsaanvragen, (brand)veiligheid, ruimtelijke ordening, toezicht en handhaving.

Sander van de Merwe, directeur bij Roxit: “Ieder van onze oplossingen is bedacht en gemaakt om generieke systemen uit te dagen. En met succes. Het werkt als standaard en voelt als maatwerk. Updates en innovatieslagen zorgen ervoor dat onze klanten continu kunnen werken met de specifieke functies waar hun vakgebied om vraagt”.

Een SaaS-oplossing vraagt om goede hosting, hosting waarbij veiligheid en continuïteit voorop staan. Dit geldt zeker voor oplossingen voor overheidsinstellingen. Van de Merwe: “De gegevens die onze klanten beheren en verwerken zijn kritiek. Deze moeten altijd benaderbaar zijn en de veiligheid moet gewaarborgd zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een cloudpartner die deze twee eisen kan waarborgen.

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Om de continuïteit van de door Roxit geboden SaaS-oplossingen te garanderen, zijn deze ondergebracht in ons eigen Cloud Computing Platform dat sinds de lancering in 2007 permanent beschikbaar is”. Het platform is opgebouwd uit enterprise servers, switches, routers en storage van marktleiders als Dell, Juniper, HP, IBM, NetApp en Tintri. De cloudomgeving is volledig redundant uitgevoerd en wanneer een serverhost onverhoopt uitvalt of onderhoud nodig heeft, neemt een andere host het automatisch en zonder downtime over.

Continuïteitsgarantie zit hem natuurlijk niet alleen in de techniek, een nog veel grotere rol is weggelegd voor het totale onderhoud van de gekozen systemen. Cornelissens: “We nemen Roxit de operationele lasten van de complete infrastructuur uit handen. Door ons te ontfermen over updates, benodigde backups en het 24/7 monitoren van wat er op de infrastructuur gebeurt, krijgt Roxit de ruimte om zich te richten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen”.

Onderdeel van de managed hosting service die Denit biedt, is het actief ingrijpen bij incidenten, ook als het gaat om bijvoorbeeld een aanval van buitenaf. Overheden en gemeenten zijn de afgelopen jaren meer dan eens het doelwit geweest van cybercrime. Met een DDoS-aanval kunnen kwaadwillenden het bedrijfsproces – of een gedeelte daarvan – van een overheidsinstelling plat leggen.

Van de Merwe: “Het is voor ons onaanvaardbaar dat de infrastructuur waar onze software op draait wordt aangevallen en enige tijd onbereikbaar is voor onze klanten. Niet alleen onze klanten zijn dan gedupeerd, het heeft directe gevolgen voor de betrouwbaarheid van onze organisatie. Wij werken immers in een uiterst secure en door veiligheidsnormen gekenmerkte markt”. Denit plaatste daarom anti-DDoS bescherming voor de cloudomgeving van Roxit. In het geval van een DDoS-aanval op de servers van Roxit, wordt de stortvloed aan dataverkeer omgeleid en met centraal opgestelde anti-DDoS apparatuur geneutraliseerd. Deze methode wordt ook wel NaWas genoemd. Zo blijven de servers van Roxit altijd bereikbaar.

Van de Merwe concludeert: “Onze software is voor klanten geen doel maar een middel. Een middel dat goed moet werken zodat zij zich kunnen concentreren op de inhoud van hun werk. Datzelfde geldt voor de hosting. Wij moeten kunnen vertrouwen op een cloudpartner die de continuïteit en veiligheid van onze SaaS-oplossingen net zo belangrijk vindt als wij zelf. Die partner hebben we in Denit gevonden”.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu