Software ontwikkelaar The Others Online kiest Denit voor Managed Kubernetes

Software ontwikkelaar The Others Online, de makers van Incrowd Pro – het corporate communicatie platform – vertrouwt sinds begin dit jaar ook op de Managed Kubernetes dienstverlening van Denit. De gehele omgeving, van ontwikkeling tot productie (OTAP), wordt bij Denit gehost zodat Incrowd Pro geen omkijken meer heeft naar de infrastructuur en het beheer ervan.

Incrowd Pro wordt door vele (inter)nationale organisaties gebruikt om alle interne en externe doelgroepen te kunnen voorzien van alle relevante informatie. De markt voor ‘enterprise social networking’ is groeiende want medewerkers, business partners en klanten zijn immers altijd mobiel. Incrowd Pro voorziet in deze behoeften en biedt organisaties een eigen, white label omgeving.

Kubernetes als oplossing

Daarom neemt The Others Online een volledig Managed Kubernetes cluster (Platform-as-a-Service) af bij Denit en hoeft het niet meer te investeren in infrastructuur, kennis, onderhoud, security en 24/7 beschikbaarheid van de omgeving. Werken met Kubernetes stelt The Others Online in staat om nagenoeg volledig geautomatiseerd te werken en de Incrowd omgeving te schalen, waarmee zij snellere ontwikkel- en releasetijden realiseren.

Binnen Kubernetes heeft The Others Online volledige beschikking tot:

  • Een ontwikkel- en CI/CD build-straat met eigen registry, met Gitlab Continuous Integration in combinatie met de Harbor registry;
  • Een volledige, hoog beschikbare, load balanced omgeving;
  • Hybride setup, waarbij voor redundante persistente storage en database clusters de voor die toepassingen beter geschikte VM’s worden gebruikt);
  • Statistieken van de omgeving gepresenteerd in een Grafana-dashboard.

Met deze innovatieve technieken realiseert The Others Online snellere release tijden en optimale beschikbaarheid en performance, naast verbeterde time-to-market.

Samenwerking

Hoe kwam Incrowd Pro bij Denit terecht? Matthijs te Winkel managing partner van The Others Online: “In juni 2017 nam Denit het systeem- en netwerkbeheer van ons VMware-platform over en al snel zijn we met elkaar in gesprek geraakt over de noodzaak om het Incrowd Pro platform toekomst vast te hosten. Het uitgangspunt was dat het voor het ontwikkelteam mogelijk moet zijn om zeer snel en zonder kennis op het gebied van hardware en netwerkproblematiek, een ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgeving (OTAP) op te zetten.” Door de kennis in handen van Denit te leggen kan Incrowd Pro zich helemaal focussen op development. “De mensen van Denit zijn een direct verlengstuk van ons eigen ontwikkelteam (DevOps) geworden. We werken intensief samen.”

Klaar voor de toekomst

Incrowd Pro kijkt door de oplossing van Denit vol vertrouwen vooruit. Het platform heeft inmiddels de eerste Europese klanten aangesloten (uit België, Duitsland en Frankrijk), maar heeft plannen om met Europese partners meer organisaties uit het buitenland gebruik laten maken van Incrowd Pro. Te Winkel: “We vertrouwen Denit ook in de toekomst de volledige zorg op onze systemen en netwerken toe.”

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu