Unieke databeveiliging met Managed Security

Amsterdam, 14 februari 2018 – Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen over allerlei security incidenten. Hacks, botnets die websites platleggen of malware die computers versleutelt: het is slechts een kleine greep uit de dreigingen waarmee ieder bedrijf te maken heeft. Daar komt bij dat vanaf 25 mei 2018 de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR of AVG) gehandhaafd zal worden. Hacks en lekken waarbij privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen, kunnen onder deze wetgeving tot forse boetes leiden en dan hebben we het nog niet eens over de reputatieschade van uw bedrijf na een datalek.

Een veelvoorkomende reflex als het om security gaat is om het probleem weg te wuiven. Hoe groot is nou helemaal de kans dat juist uw bedrijf te maken krijgt met een hacker of een DDoS-aanval? Ook over de nieuwe privacywetgeving wordt vaak lichtzinnig gedacht: het zal allemaal zo’n vaart niet lopen.

Dit soort ideeën zijn begrijpelijk vanuit het oogpunt van een ondernemer, want security en compliancy aan privacywetgeving zijn ingewikkeld en tijdrovend. Het is voor velen vaak niet duidelijk hoe security goed geregeld moet worden, en vooral voor het MKB zijn veel security oplossingen te duur.

Vaarwel kopzorgen

Denit brengt nu samen met beveiligingsbedrijf Guardian360 een nieuwe oplossing: Managed Security. Hiermee worden bedrijfsnetwerken, webapplicaties en kantooromgevingen dagelijks gescand op allerlei kwetsbaarheden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van verschillende scanners en zogenaamde probes, waarmee bekende en onbekende veiligheidslekken worden opgespoord. De resultaten van deze scans worden op een overzichtelijk dashboard getoond: beveiligingsissues en actuele status updates zijn op ieder gewenst moment inzichtelijk. Tevens kunt u de beveiliging van uw omgeving toetsen tegen diverse normen en richtlijnen zoals ISO27001, NEN750, DIGID, BIR, BIG, BIWA en OWASP.

Met deze vorm van preventie speelt u in op de GDPR, is de data van uw klanten zo veilig mogelijk en heeft u geen omkijken meer naar uw security. Bovendien kunt u aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om een datalek te voorkomen.

Overzicht

Managed Security bestaat uit een breed scala aan security tools:

Webapplicatie scans
Deze scanner bootst de voorbereidingen op een hack na op de wijze waarop een aanvaller van buitenaf ook zou proberen een website binnen te dringen. Denk dan bijvoorbeeld aan alle kwetsbaarheden waarover binnen de OWASP aanbevelingen wordt gesproken.

Netwerk scans
Deze scandienst gaat op zoek naar kwetsbaarheden in uw netwerk. Hiermee kunnen we meer dan 85.000 actuele bedreigingen herkennen en u hierop alarmeren.

Hacker Alert
Zelfs als een hacker uw webapplicatie of netwerk weet binnen te dringen wordt deze dankzij de Canary snel opgespoord. De Canary stuurt een stil signaal naar het Security Operations Center, die 24 uur per dag wordt bemand door security experts. Zij schakelen de hacker snel en vakkundig uit en voorkomen dat hij schade kan aanrichten of gegevens kan buitmaken.

Security audit & compliance
Alle beveiligingsissues die gevonden worden tijdens het scannen worden volautomatisch tegen meerdere normen en richtlijnen zoals ISO27001, NEN750, DIGID, BIR, BIG, BIWA en OWASP en eisen van informatiebeveiliging gehouden. Zo ziet u direct in het dashboard of u compliant bent of maatregelen moet treffen.

Anti-DDoS
Met onze anti-DDoS dienst beschermt u uw webdienst of applicatie optimaal tegen serieuze bedreigingen van buitenaf. Als uw website of applicatie onder vuur ligt, wordt het excessieve IP-verkeer naar uw website omgeleid via de NaWas (Nationale Wasstraat), buiten het Denit IP-netwerk. Vervolgens wordt het IP-verkeer middels innovatieve scrubbing technologie gefilterd, zodat alleen het legitieme verkeer wordt doorgelaten en uw website voor gebruikers gewoon bereikbaar blijft.

Pentest abonnement
Met een abonnement op penetration tests kunt u een ethisch hacker de opdracht geven kwetsbaarheden of configuratiefouten op te sporen. Binnen het abonnement kan u zelf deze pentests vormgeven.

Managed Firewall, VPN & Identity
Met onze firewall IPS/IDS systemen kunt u veel gedetailleerder controleren op de inhoud van het verkeer. U kunt niet alleen op basis van IP adres en poort verkeer filteren en blokkeren, maar ook op protocol en applicatieniveau.

Met een managed VPN oplossing zorgt u ervoor dat u uw servers op een veilige manier kunt beheren of uw medewerkers op een veilige manier bij uw data kunnen. Denit heeft daarnaast alle kennis in huis over extra two-factor controles om meer grip te krijgen over degene die toegang heeft tot uw omgeving.

Of het nu gaat om beveiliging tegen bedreigingen van buitenaf, of om de garantie voor uw klanten dat hun privacy gevoelige data altijd veilig is: voor elk soort dreiging heeft Denit een preventieve maatregel. Neem contact met ons op voor de security oplossing die bij u past.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu