VMworld 2017 Barcelona

“Goedendag Uwer Kaalheid”, klinkt het naast mij door de telefoon van mijn collega. “Goedemorgen!” wordt naar ons hoofd geslingerd terwijl twee ons bekende consultants enthousiast zwaaiend voorbij lopen. We staan buiten nog even van de buitenlucht en het heerlijke ochtend zonnetje te genieten terwijl ik mijn slechte gewoonte voed. Mijn collega komt terug gelopen en ik hoor nog net “Nou, veel plezier Nerds”, terwijl hij het telefoontje met zijn dochter beëindigt. Schaterlachend volgen we onze collega nerds het conferentie gebouw in. Het is dag 3 van de VMWorld 2017 in Barcelona en één ding is zeker dit is inderdaad de feestweek voor nerds.

Onze trip begon 2 dagen eerder op een wat minder leuke manier, wekkers die drie uur ’s-nachts ons bruut uit onze slaap haalden om vervolgens een uurtje later door de taxi naar Schiphol gebracht te worden waar ons een bijzonder onprettige vlucht met Vueling te wachten stond. Schijnbaar zijn er nog steeds vliegtuig maatschappijen die denken dat mensen geen benen hebben en wat misschien nog wel erger is, mensen die denken dat ze daarom prima hun stoel achteruit kunnen zetten. Eén voordeel, het is niet nodig de gordel te gebruiken want je zit toch al helemaal vast.

Na ons uit het vliegtuig gewrongen te hebben begeven we ons naar de taxi’s, wat direct opvalt is dat Veeam en Rubrik flink hebben uitgepakt, de hele taxi standplaats hangt vol met reclame uitingen van beide leveranciers. Ook zitten er op heel veel taxi’s Veeam bordjes, Barcelona is duidelijk in VMWorld 2017 stemming. We laten onze bagage achter bij het Hotel en begeven ons naar het congres centrum om ons in te schrijven, de boel een beetje te verkennen en de eerste sessies te volgen. Het congres centrum is gigantisch, maar dat mag ook wel met zo’n tienduizend bezoekers.

Rond een uur of vier komen we onze andere collega tegen die een dag eerder al was afgereisd. We besluiten met zijn drieën even wat nieuwe energie te gaan tanken bij de lokale Paddle club tegenover het congres complex. Paddle blijkt een mix te zijn van tennis, squash en racketball. Met een heerlijk broodje en drankje bespreken we onze agenda’s. Er zijn nog wat afspraken met toeleveranciers en sessies te gaan die dag maar daar is de dag nog niet gedaan. We volgen sessies over Hybrid cloud oplossingen waar de focus ligt op het transparant koppelen van VMware vSphere en vCloud omgevingen aan public clouds en geografisch gescheiden VMware clusters. ’s Avonds hebben we een afspraak staan bij een tapas bar met de mannen van Veeam met daarop aansluitend een feest van Nutanix en Rubrik. Het is bijna half twee als we eindelijk, niet geheel nuchter en heel veel nieuwe connecties rijker, ons bed vinden.

Kwart voor acht ’s ochtends gaat het alarm alweer af, even lekker douchen en snel via een ontbijtje; door naar het congres centrum voor de eerste sessie van de dag. Onze eerste volle dag vullen we in met het volgen van vele uiteenlopende technische sessies om rond het middaguur de dag even op te breken en elkaar weer te ontmoeten aan onze inmiddels vaste tafel (11) bij de Paddle club. Bij het vergelijken van de agenda’s blijkt al snel dat we ’s avonds een uitdaging gaan hebben, we zijn uitgenodigd voor wel drie verschillende feesten op het zelfde tijdstip. We besluiten om dan maar overal onze gezichten te laten zien, het ziet er niet best uit voor onze intentie lekker op tijd in ons bed te liggen. De middag vullen we met het volgen van wat sessies en een rondje over de beursvloer. Tijdens de sessies van de dag krijgen we een hoop informatie over Big Data infrastructuur in gevirtualiseerde omgevingen, toekomstige mogelijkheden als het transparant doorkoppelen van VMware vSphere infrastructuur aan AWS waarbij AWS functonaliteit binnen deze infra beschikbaar wordt. Krijgen we een sneak peak te zien van vCloud versie 9 (HTML5 interface!) en vinden we een aantal software pareltjes op de beursvloer die we zeker zullen gaan testen aan onze operationele kant. Na de laatste sessie ontmoeten we elkaar bij de taxi standplaats waar een enorme rij staat, dit gaat wat geduld vergen.

De avond beginnen we in een tapas bar aan de Ramblas waar we uitgenodigd zijn door Tintri, de leverancier van ons meest favoriete stukje hardware dat we in onze datacenters gebruiken. Hier ontmoeten we wederom een gezellig gezelschap waaronder de CEO van Tintri Ken Klein, een groep software ontwikkelaars uit Zuid Afrika en een aantal andere vakgenoten. De gespreksstof focust zich op de kansen die Tintri biedt met zijn SyncVM software tot het besparen van heel veel tijd voor ontwikkelteams. Het uitrollen van test omgevingen is seconden werk op basis van de productie machine sets. Deze omgeving is vervolgens met een druk op de knop weer gelijk te trekken aan de productie omgeving indien gewenst. Indrukwekkend. Vanaf daar is het door naar het eerste feestje op de agenda; dat van VMware Benelux. Het kost ons behoorlijk wat moeite om een taxi te bemachtigen en uiteindelijk blijkt het feestje dat gehouden wordt in een club aan de haven van Barcelona een half uur rijden weg te zijn. Het zwermt hier met bekenden en voordat we het ons realiseren is het reeds half twaalf. De andere 2 feestjes gaan we simpelweg niet redden, hoe graag we ook zouden willen. Wederom rond de klok van half twee trekken we onze hotel deuren achter ons dicht, iets nuchterder dan de avond daarvoor, dat dan weer wel.

Ook dag drie begon voordat we al plezier makend naar binnen liepen; te vroeg met een goed ontbijtje en een taxi ritje. We vullen de dag met een strak sessie schema terwijl we rond het middaguur genietend van een biertje tussendoor bij onze vaste stek afscheid nemen van onze derde collega, die ’s-middags zijn vlucht naar huis heeft. Deze vlucht loopt overigens aanzienlijke vertraging op door het slechte weer in Nederland maar uiteindelijk horen wij dat hij prima thuis is gekomen; zij het met ruim drie uur vertraging. Inhoudelijk betreffen de sessies van deze dag Veeam 10 mogelijkheden, diverse operationele sessies, design sessies over Private Cloud oplossingen en NSX (VMware netwerk overlay stack) sessies. Deze laatste sessies gaan vooral over de troubleshooting mogelijkheden en interconnect mogelijkheden die NSX biedt. De laatste sessie van de dag over VMware Verified Designs loopt rond zes uur uit, we praten nog wat na met de presentatoren alvorens we de taxi terug naar het hotel nemen. De VMware Customer Appreciation Party met een optreden van de Kaiserchiefs laten we links liggen, het plan is om een goede maaltijd te gaan nuttigen en dan een beetje bijtijds de kamers op te zoeken. Rond de klok van 1 uur kan de enige conclusie van een zeer gezellig avondje dan ook zijn dat zulks prima gelukt is, we zijn immers een half uur eerder op de kamers dan de avonden ervoor.

Onze laatste en vierde dag beginnen we wat later, we laten de eerste sessie van de dag schieten in ruil voor een uurtje extra slaap en een ontspannen ontbijt. Vervolgens is het inpakken en uitchecken voordat we ons voor de laatste keer naar het congres centrum begeven. Daar aangekomen zijn we precies op tijd om het tweede gedeelte van de presentatie het uitrollen van VDI (virtuele desktops) met Workspace One en Horizon van een ons bevriende relatie bij te wonen. Daarop aansluitend gaan we samen nog naar een technische sessie over het hybride koppelen van vCloud v9 om onze VMWorld 2017 tour te besluiten met laatste slenter tocht over de beursvloer.

Dag 4 eindigt voor dit blog met het schrijven van dit stukje op het vliegveld van Barcelona terwijl we smachtend uitkijken naar de verwennerij die Vueling voor ons in petto heeft. De blaren onder onze voeten, doodvermoeid, maar zeer voldaan kunnen we besluiten dat we hebben genoten, geïnspireerd zijn en staan te trappelen om mooie dingen te gaan maken met de opgedane relaties en kennis.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu