Voor het eerst naar VMworld

Onlangs heb ik voor het eerst het VMworld-evenement in Barcelona mogen bijwonen.
Ik was erg enthousiast en vond het eigenlijk ook wel spannend. Dit omdat VMworld dé plek is om te netwerken, op de hoogte te raken van alle laatste updates en om de “Hands-on lab” te ervaren.

Voor je vertrekt naar Barcelona, is het belangrijk om je in te schrijven voor de sessies die jij wilt bijwonen! Je kunt je aanmelden voor de sessies via de VMworld website of via de VMworld mobile-app.

De sessies die ik (en met mij vele anderen) het meest interessant vond, waren al gauw volgeboekt. Wanneer je volgend jaar van plan bent om een sessie bij te wonen, welke eigenlijk al volgeboekt is, adviseer ik je om alsnog naar de sessie te gaan. Ik heb dit namelijk zelf ook gedaan en ondanks de drukte kon ik alsnog meedoen!

Naast alle interessante sessies, zijn er ook erg leuke activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Zo was er bijvoorbeeld een grote ruimte gereserveerd voor de “Hands-on lab”. Hier werden veel nieuwe materialen beschikbaar gesteld, welke gepland staan om online te zetten.

Ik heb veel gebruikt gemaakt van deze ruimte om de nieuwe functies van vCD, NSX, Skyline en andere producten te ervaren. Er staat ook een Odyssey-gedeelte waar je tegen andere VMware engineers kan strijden. Het spel bestaat uit een aantal taken, die je moet voltooien. Bijvoorbeeld in NSX-T. Aan het einde van het spel staat er, op een groot leaderboard, de eindtijd van alle deelnemers weergeven. Uiteraard besloot ik om ook mee te doen met het spel. Bekijk de resultaten hieronder:

Voor het eerst naar VMWorld

Ook was er een aparte ruimte gereserveerd voor de Solution Exchange. Hier krijg je de mogelijkheid om te netwerken met verkopers(vendors) die gebruik maken van de VMware-stack. Iedere verkoper(vendor) heeft een eigen kraam waaruit zij het product demonstreren. Naast erg leuke demonstraties voorzien deze vendor jou ook van leuke (gratis)goodies.

Enkele highlights van VMworld 2019:

  • Project Pacific werd aangekondigd tijdens de eerste keynote van VMworld. Project Pacific verandert in principe vSphere in het app-platform van de toekomst. Meer informatie vindt u hier.
  • Ray O’Farrell (voormalige CTO) wordt nu leidinggevende voor cloud-native strategy en Greg Lavender wordt de nieuwe CTO van cloud architecture
  • VMware Tanzu wordt de meest uitgebreide enterprise-grade op Kubernetes gebaseerde portfolio voor moderne toepassingen.
  • De roadmap van vCD in combinatie met NSX-T. Enkele belangrijke functies die beschikbaar waren in NSX-V (zoals SSL-VPN) zullen beschikbaar worden in NSX-T.
  • VMware kondigde een nieuwe functie aan genaamd NSX distributed IDS / IPS. Meer informatie vindt u hier.
  • VMware cloud director service (cDS) werd aangekondigd tijdens VMworld. Dit helpt VMware cloud provider partners om multi-tenancy aan vCloud gebruikers aan te bieden door een nieuwe provider toe te voegen dat wordt ondersteund door VMC op AWS.

Alle opgenomen sessies zijn door VMware online gepubliceerd. Bekijk de VMworld 2019 sessies HIER terug!

Ik ben heel erg te spreken over het evenement en wil het daarom ook aan iedere Cloud-specialist aanbevelen! Alles is tot in de puntjes verzorgd!

Ik ben erg veel interessante mensen tegengekomen en vond het geweldig om onze ervaringen en kennis te delen met elkaar.

Ik kan ook niet wachten om het volgende VMworld evenement bij te wonen! Zie ik jou daar?

Auteur: D’Angelo Karijopawiro – Cloud Specialist Denit

Voor het eerst naar VMWorld
Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu