Zonnebloemen Denit & Uniserver

Zonnebloemen! Ontwikkeling en groei bij Denit & Uniserver!

 

De maand april stond in het teken van vitaliteit bij Uniserver & Denit!

Gezien de coronamaatregelen, werkte zoveel mogelijk mensen nog (grotendeels) thuis. De scheidslijn tussen thuis werken en thuis vrij zijn, vervaagd sneller in deze tijd. Maar ook meer zittend werken, omdat dat loopje naar een collega op kantoor niet gaat, is een gevaar in deze tijd.

Daarom werd de maand april omgedoopt tot VITmaand! Vitaal zijn, worden en blijven kan op vele manieren. Een aantal collega’s hebben (online) workshops gegeven, er konden gezamenlijk (online) ommetjes gelopen worden en op afstand met elkaar mediteren, een yoga- of Zumbales volgen stond ook op het programma! De kick-off bestond uit een gezamenlijke online kookworkshop! Daarnaast was er een online magazine ontworpen met daarin allerlei informatie rondom vitaliteit. Dit alles voor en door collega’s.

Bij de start van de VIT-maand hebben alle werknemers een vitaliteit box thuisgestuurd gekregen. Hier zat onder andere een waterfles in, fruit en ontspanningsmogelijkheden zoals sudoku en mandala’s om thuis zelf te doen. Ook zaten er zonnebloemzaadjes in.

De zonnebloem is een ongelooflijk slimme bloem. De bloem weet precies waar de zon is en naar die kant draait de bloem zijn ‘gezicht’. Voor veel mensen staat de zonnebloem symbool voor de zomer. De officiële symboliek van de zonnebloem is zon en liefde.

Onze collega’s konden aan de slag! 😊 De beste zaaitijd is vanaf april tot juni. Volgens internet is het kweken van de zonnebloem heel gemakkelijk. Daar denkt inmiddels niet iedereen hetzelfde over! Zie hier de resultaten die deze zomer zijn ontstaan! De gouden tip: zonnebloemen doen het goed naast of dichtbij tomatenplanten. Zie het resultaat van Tako!

Voor degene die de zonnebloem willen gebruiken voor de zaden en pitten; wacht dan met oogsten totdat de zonnebloem is uitgebloeid. Als de zonnebloem zijn blaadjes heeft verloren is het van belang dat de bloem beschermd wordt tegen vogels en vocht (hang een doek of papieren zak over de bloem heen). Als de achterkant van de zonnebloem bruin is geworden, dan is het tijd om de bloem af te knippen. Vervolgens een paar weken ondersteboven ophangen in een goed geventileerde ruimte. Wanneer de zonnebloemzaden gedroogd zijn, kan je ze er gemakkelijk uithalen.

augustus 2021

  &

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu