Anti-DDoS

De anti-DDoS dienst van Denit beschermt uw organisatie tegen DDoS-aanvallen en voorkomt dat u onbereikbaar bent voor uw klanten. Last van DDoS-aanvallen? Laat Denit uw webdienst beschermen.

DDoS-aanvallen: helaas niets nieuws onder de zon

Het is alom bekend dat bedrijven en overheidsinstellingen in toenemende mate te maken krijgen met distributed denial-of-service (DDoS) aanvallen van hackers. In zo’n geval kunnen uw websites en applicaties voor korte of langere tijd onderuit worden gehaald. Vaak door servers van een bedrijf of instelling te bestoken met zo’n grote hoeveelheid aanvragen dat deze overbelast raken. De aanvallen kunnen echter ook geavanceerder zijn: ook met minder IP verkeer is een online dienst down te krijgen. Het precieze aantal DDoS-aanvallen per dag is onbekend, maar diverse onderzoeken tonen aan dat wereldwijd het grootste deel van de IT-specialisten er ooit wel een keer mee te maken heeft gehad.

De oplossing: anti-DDoS dienst van Denit via de NaWas

DDoS-aanvallen gaan vaak gepaard met een enorme hoeveelheid bandbreedte. Denit is van mening dat we niets aan dure anti-DDoS apparatuur hebben als een serieuze aanval onze uplink naar het internet toch dicht drukt. Het realiseren van de capaciteit (verbindingen) om een serieuze aanval op te kunnen vangen, gaat bovendien gepaard met enorme kosten. Een dergelijke oplossing maakt een anti-DDoS dienst enorm kostbaar.
Denit heeft ervoor gekozen om samen met een aantal collega providers de koppen bij elkaar te steken om een werkende oplossing te bieden tegen DDoS-aanvallen. Vanuit de stichting NBIP is de Nationale Wasstraat (kortweg NaWas) opgezet.
De NaWas bestaat uit een verzameling centraal opgestelde DDoS-apparatuur met een enorme verbinding naar de buitenwereld. De kosten hiervan worden door de deelnemende providers gemeenschappelijk opgebracht, wat het voor iedereen enigszins betaalbaar houdt. Voor individuele providers is het simpelweg onbetaalbaar om een vergelijkbare opstelling te realiseren.
Als uw website of applicatie onder vuur ligt, wordt het excessieve IP verkeer naar uw website omgeleid via de NaWas, buiten het Denit IP netwerk. Vervolgens wordt het IP verkeer middels innovatieve scrubbing technologie gefilterd, zodat enkel het legitieme verkeer wordt doorgelaten en uw website voor gebruikers gewoon bereikbaar blijft.
De anti-DDoS dienst van Denit is een geschikte oplossing voor al onze klanten. Uw servers, websites en applicaties behoeven geen technische aanpassingen om gebruik te maken van onze anti-DDoS dienst.
Als uw website wordt aangevallen en u maakt geen gebruik van onze service zullen we het verkeer naar uw website verplaatsen naar één van onze “blackhole communities”. Uw website en applicatie wordt hierdoor onbereikbaar gemaakt voor gebruikers. Met deze maatregel wordt voorkomen dat klanten die geen onderdeel zijn van de aanval hier toch hinder van ondervinden.

Anti-DDos

Bescherm uw online dienst of applicatie optimaal tegen serieuze bedreigingen van buitenaf. Download onze gratis brochure ‘On demand beveiliging tegen DDoS-aanvallen’.

Plan een whiteboardsessie en ga voor de beste security oplossing

Tijdens een whiteboardsessie stellen we concrete security doelen op het gebied van beschikbaarheid, (data)integriteit en vertrouwelijkheid. Voor nu en in de toekomst.