Caching

Door slimme caching technieken toe te passen is Denit in staat om (veel) lagere responstijden te realiseren. Caching van data kan op vele plaatsen en niveaus gebeuren. Wij adviseren u graag wat voor u de juiste keuze is.

Jarenlange ervaring in caching technieken

Denit heeft een ruime ervaring met het inrichten, optimaliseren en beheren van grote complexe cloud infrastructuren. Dit doen wij voor klanten die miljoenen bezoekers per dag verwerken op hun platform. Door slimme caching technieken toe te passen, kunnen taken efficiënt en effectief worden afgehandeld. Dit zorgt ervoor dat de laadtijden van uw webshop of applicatie aanzienlijk verkort worden. En dit leidt weer tot een betere Google ranking, een optimale gebruikerservaring, een hogere conversie en daarmee een hogere omzet. Wij durven te garanderen dat wij ook uw webdienst (nog) sneller kunnen maken. Mogen wij u helpen?

Hoe versnelt Varnish uw website, webshop of applicatie?

Varnish onthoudt elke opgevraagde pagina van uw website in zijn geheugen. Vraagt een bezoeker deze pagina op, dan kan Varnish de pagina direct uitserveren. Het verzoek komt niet eens binnen bij de webserver. De webserver hoeft daarom ook geen benodigde berekeningen te maken om de pagina terug te sturen naar de bezoeker. Het resultaat: de laadtijd van de pagina is stukken korter. Varnish kan de frontend van uw site of applicatie tot wel 250 keer sneller maken.

Caching technieken

Hieronder een aantal caching technieken welke wij voor u kunnen integreren. Door onze ervaring zijn we uitstekend in staat om uw infrastructuur zo compact mogelijk te houden. Onze efficiënte werkwijze zorgt vaak voor een flinke kostenbesparing.
Varnish

Varnish onthoudt elke opgevraagde pagina van uw website in zijn geheugen. Vraagt een bezoeker deze pagina op, dan kan Varnish de pagina direct uitserveren. Het verzoek komt niet eens binnen bij de webserver. De webserver hoeft daarom ook geen benodigde berekeningen te maken om de pagina terug te sturen naar de bezoeker. Het resultaat: de laadtijd van de pagina is stukken korter. Varnish kan de frontend van je shop tot wel 250 keer sneller maken.

ZFS

ZFS is een filesystem welke interessante caching opties in zich heeft. ZFS gebruikt verschillende lagen van caching om de read- en write-operaties te versnellen. Het zou normaal het beste zijn om alle data in RAM op te slaan, maar dat is in de praktijk niet mogelijk. Daarom zorgt ZFS er in de basis voor dat belangrijke data wel in het RAM wordt opgeslagen of op snellere (SSD) disks en de minder belangrijke data wordt op disk gehouden. Om op deze manier een goede balans tussen performance en kosten te zoeken.

Memcached

Memcached wordt vaak ingezet om dynamische websites welke voornamelijk database intensief zijn te versnellen. Data en objecten worden in het RAM gecached om het aantal keren dat een externe data bron (database of API) gelezen moet worden zo laag mogelijk te houden. Voordeel: Niet alle (sessie)data hoeft opgevraagd te worden uit een, relatief, langzame database, maar is direct, uit memory beschikbaar via memcached.

Zend (Server)

Zend doet aan code caching en acceleratie, data caching en content (html output) caching. Daarnaast kan het ook downloads optimaliseren en offline (asynchrone) processen. Dit resulteert in performance verbeteringen voor de meeste PHP applicaties. Daarnaast zit er in Zend ook een stukje PHP monitoring en ‘root cause’ analyses om te helpen om applicaties te optimaliseren op het gebied van efficiënte en werkende code.

APC

APC is een PHP opcode caching systeem. Het doel is om een robuust framework neer te zetten om caching en optimale PHP code te garanderen. Daarnaast kan APC ook ingezet worden als user cache voor data van applicaties. Voordeel: PHP code is “cached” beschikbaar en hoeft niet steeds opnieuw gecompiled te worden. De webservers krijgt het daardoor rustiger en kan meer verzoeken tegelijk afhandelen. Vanaf PHP 5.5 is deze functionaliteit standaard beschikbaar.

Optimaliseer de performance van uw dienst

Succes van uw online applicatie hangt mede af van de performance. Wat kunt u doen om de beste performance te behalen?

Lees een aantal voorbeeld toepassingen:

Referenties

Onder andere Friks, Aanbestedingskalend en WOHI kozen voor Denit.

Plan een whiteboardsessie en ga voor de beste oplossing

Iedere online omgeving is anders en iedere klant stelt andere eisen. Daarom gaan we voor een persoonlijke aanpak. Tijdens een whiteboardsessie stellen we concrete doelen voor uw online omgeving, zodat deze aan uw technische en functionele eisen voldoet. Voor nu en in de toekomst.