Marketingbureau Friks kiest voor Denit

Online marketingbureau Friks heeft ervoor gekozen om de websites en webshops van hun klanten te hosten op het managed hostingplatform van Denit. Friks is een full-service marketingbureau met een sterke online focus. Het bureau ontwikkelt websites en webshops, maar helpt hun klanten ook met uiteenlopende (online) marketing vraagstukken.

Beide bedrijven kwamen met elkaar in contact nadat Denit hostingbedrijf MuntInternet overnam. Rienk Smids, CTO van Friks: “Wij werkten samen met MuntInternet. Na de overname werd al snel duidelijk dat Denit een uitstekende partij is om zaken mee te doen. Onze klanten stellen steeds hogere eisen aan de performance van hun websites en webshops. Dan wil je samenwerken met een partij die kan voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, maar ook een partij die proactief met je meedenkt en aansluit bij je groeiplannen. In Denit hebben wij die partij, of beter gezegd partner, gevonden.”

Voor nieuwe en bestaande klanten van Friks richt Denit de complete omgeving in, vaak Magento of WordPress geoptimaliseerd. Zo heeft Denit voor WeFlyCheap een omgeving ingericht waarbij meerdere caching methodieken worden gecombineerd, waaronder Varnish en Memcached. Pagina’s worden hierdoor direct uit het geheugen geserveerd, waardoor de laadtijd van dynamische pagina’s met een factor 100 afneemt. Dat zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar het heeft ook positieve impact op de zoekmachine ranking.

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Wij geloven in de kracht van sterke partnerships, waarin je elkaar proactief helpt om de kwaliteit en service voor de eindklant te optimaliseren. Cases als WeFlyCheap.nl en Cambuur.nl zijn daar een goed voorbeeld van. Omdat we vroeg aangehaakt worden kunnen we proactief meedenken over de meest efficiënte oplossing en samen met Friks de eindklant op de beste manier ontzorgen. Wij zijn bijzonder trots dat Friks ons heeft geselecteerd als hun hostingpartner en kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Ook Rienk Smids ziet kansen voor de toekomst: “Wij willen verder groeien en innovatief blijven binnen ons segment. Dan moet alles kloppen. Daarom willen wij ook voorop blijven lopen in de performance en uptime die we onze klanten bieden. Denit is daarbij voor ons de specialist, die voor elke specifieke case een juiste oplossing heeft, van een simpele portfolio website tot een high-traffic webshop. Zij denken ook echt proactief mee vanuit de business van de klant en komen met efficiënte oplossingen die een win-win-win-situatie opleveren, zoals bij WeFlyCheap. Door nauw samen te werken kunnen we de beste kwaliteit leveren. En dat is een belangrijke voorwaarde om samen te kunnen groeien.”

Over Friks
Friks is een full-service marketingbureau met een sterke online focus. Het bureau, gevestigd in Leeuwarden, is gespecialiseerd in het bouwen van open- source platformen, zoals websites, webshops en mobile apps. Daarnaast ontwikkelt Friks online marketingcampagnes om ervoor te zorgen dat online concepten succesvol zijn en optimaal rendement behalen. De missie van Friks is dat hun klanten de investering ‘dubbel en dwars terugverdienen’. Friks heeft een honderdvijftigtal klanten en werkt onder andere voor WeFlyCheap.nl, SC Cambuur, Koopmans Meel, Bagageonline.nl en Museum.frl.

Meer informatie is te vinden op www.friks.nl

Thema’s voor ISV’s welke wij nauwlettend in de gaten houden

Sneller software releasen

Sneller software
releasen

Microsegmentatie / Serverless

Microsegmentatie
/ Serverless

Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Piekbelasting

Piekbelasting

VerSaaSen

VerSaaSen

Cloudsourcing

Cloudsourcing

Compliancy

Compliancy

Performance

Performance

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu