MVO

Denit probeert een steentje bij te dragen aan een betere wereld
door middel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam ondernemen

MVO of duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P benadering. Sinds onze oprichting in 1999 hebben wij niet alleen vanuit professioneel maar zeker ook vanuit sociaal oogpunt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ons ervan bewust dat het niet alleen draait om geld verdienen. Een bijdrage leveren aan een betere wereld is voor ons ook belangrijk. We investeren daarom continu in duurzame projecten en goede doelen.

Groen ondernemen

Het virtualiseren van servers is op dit moment het belangrijkste project van Denit om te besparen op stroom en hardware, wat dus goed is voor het milieu. Complete servers worden uitgefaseerd en overbodig door virtualisatietechnieken toe te passen. Uiteindelijk zal dit project resulteren in een stroombesparing tussen de 70% en 80%. Wij zijn van mening dat reduceren altijd beter is dan compenseren!

Groene hosting

Denit maakt in het datacenter van XS4ALL (DC2) gebruik van 100% groene stroom afkomstig van het windmolenpark Amalia, gelegen bij IJmuiden. De volledige jaarlijkse energiebehoefte van DC2 wordt van dit windmolenpark betrokken. DC2 maakt ook gebruik van diep water koeling om haar datavloeren te koelen. Dit koelingsproces is veel milieuvriendelijker ten opzichte van conventionele datacenterkoeling.

The Green Web Foundation

Denit is aangesloten bij the Green Web Foundation. Deze stichting heeft een simpel plan: laten we er samen voor zorgen dat het Internet zo snel mogelijk overstapt op hernieuwbare energie. Denit is de eerste TGWF partner in Nederland.

Controleer hier of uw site ook groen gehost wordt.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

ITdonations

Denit stelt belangeloos gebruikte ICT-apparatuur ter beschikking aan ITdonations. Zij voeren deze apparatuur duurzaam en verantwoord af. De opbrengst van de afgeschreven IT-apparatuur komt voor 100% ten gunste van het goede doel. Het professionele verwerkingsmodel van ITdonations is erop gericht dat veiligheid en milieu voorop staan. Zo gebeurt het verwijderen van data van de apparatuur met Blancco software die onder andere is goedgekeurd door de AIVD.

Dell

Onze grootste hardware leverancier streeft er naar het meest groene technologiebedrijf op aarde te zijn. Niet alleen bij de bouw van de machines, maar ook het stroomgebruik van de webservers word steeds zuiniger.

Meer informatie op www.dell.com/earth.

dell_logo

Wij komen graag bij u langs

Graag ontmoeten we u voor een kopje koffie om onze kennis te delen. Zo bent u meteen op de hoogte. Uiteraard zonder verplichtingen. Want bij Denit draait het eerst om de juiste klik.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu