Datacenter

In onze datacenters is alles gericht op veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid
Denit faciliteert haar diensten vanuit het KPN DC2, euNetworks en Global Switch datacentrum te Amsterdam.  In onze datacenters is alles gericht op veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid. We zijn er trots op uw online présence vanuit deze toplocaties te kunnen garanderen.

DC2 datacenter van KPN

Eind 2009 heeft Denit de datavloer volledig naar eigen wens ingericht met de nieuwste en modernste apparatuur. Wij beschikken over een datavloer van ongeveer 200 m2, gelijk aan 81 serverkasten.

 

DC2 bevindt zich boven het belangrijkste telecomknooppunt in Nederland. Vrijwel alle vaste en mobiele telefonie van KPN is in DC2 gehuisvest. Ook alle DSL aansluitingen van XS4ALL worden vanuit DC2 geleverd. Dit toont aan dat het datacenter voor KPN uiterst belangrijk is. Een veilig gevoel.

euNetworks datacentrum

Sinds medio 2015 heeft Denit de beschikking over een eigen suite met ruim 40 racks in het euNetworks datacentrum. Dit datacenter maakt onderdeel uit van een redundante ring tussen KPN DC2 en Global Switch, waardoor het datacenter geen afhankelijkheden heeft op het gebied van connectiviteit en eenvoudig aan omgevingen in KPN DC2 kan worden gekoppeld.

Veiligheid en certificaat

De datacenters worden 24 uur per dag bewaakt. Systeemruimtes zijn voorzien van een redundant uitgevoerde stroomvoorziening met een back-up van dieselgeneratoren. Dit betekent dat er dus altijd stroom is. De datacenters voldoen aan de allerstrengste normen op het gebied van branddetectie, luchtkoeling en toegangsbeheer.

Duurzaamheid

In DC2 maken wij gebruik van 100% groene stroom. Bovendien minimaliseren wij het stroomverbruik door verschillende energiebesparende maatregelen te treffen.

Rondleiding

Heeft u interesse in een rondleiding door één van onze datacenters? Neem direct telefonisch contact op met één van onze specialisten via 020 337 1801 of per e-mail via info@denit.nl.

DC2 datacenter

Barbara Strozzilaan 251 (of Drentestaat 12 met TomTom navigatie)
1083 HN Amsterdam
www.xs4all.nl

euNetworks B.V

Paul van Vlissingenstraat 16
1096 BK Amsterdam
www.eunetworks.nl

Global Switch B.V

Johan Huizingalaan 759
1066 VH Amsterdam
www.globalswitch.nl