Netwerk

Sinds 2005 heeft ons netwerk een uptime van nagenoeg 100%
Denit beschikt over een razendsnel en uiterst betrouwbaar eigen 10 Gbit netwerk. De netwerk infrastructuur strekt zich uit over drie datacenters in Amsterdam. De uptime van ons netwerk is nagenoeg 100%, gemeten vanaf 2005 door een onafhankelijke partij! Wij zijn bijzonder trots op onze 3e plaats van de in totaal 440 gemonitorde hostingproviders. Vanaf 1 januari 2010 realiseren wij de magische uptime van 100%. Bekijk hier onze gerealiseerde uptime.

Hoogwaardige netwerkapparatuur

Op het KPN DC2 datacenter, onze hoofdlocatie, staan twee Brocade NetIron MLX-8 corerouters/switches met een backbone capaciteit van 10 Gbit. Mocht één van de twee MLX-8 routers uitvallen dan neemt de andere al het verkeer automatisch over. U kunt op deze locatie uw ICT-omgeving huisvesten met een uptimegarantie van 99,999%. Wij hebben de routering en switching van het netwerk in eigen beheer. We zijn van mening dat de core van onze dienstverlening niet uitbesteed mag worden. Voor de interne routering wordt gebruik gemaakt van OSPF, voor de externe routering van BGP. Al het verkeer wordt zo efficiënt en snel mogelijk afgeleverd.

Peering- en transitverbindingen

Denit heeft een aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en een aansluiting op de Netherlands Internet Exchange (NL-IX/Openpeering). Daarnaast beschikken wij over zeer kwalitatieve transitverbindingen. De verbindingen zijn zo geselecteerd dat wereldwijd een optimale bereikbaarheid wordt gecreëerd. Ons netwerk heeft ruim voldoende capaciteit om grote pieken in verkeer probleemloos op te vangen.

Multi-datacenter infrastructuur

Denit biedt High Availablity oplossingen op onze hoofdlocatie (DC2). Voor nog verdergaande redundantie kunnen wij uw ICT-omgeving echter ook over meerdere datacenters huisvesten. Het is mogelijk om permanent twee datacenters te gebruiken via loadbalancing, of het tweede datacenter alleen te gebruiken bij uitval van het eerste datacenter.

RIPE LIR

Denit is lid van RIPE, de organisatie die IP-adressen beheert en uitgeeft. Wij zijn een zogenaamde LIR (Local Internet Registry) wat betekent dat wij eigenaar zijn van onze IP-adressen. Hierdoor hebben wij zelf grip op de nummering van ons netwerk en van deze stabiliteit profiteren onze klanten. Ons AS nummer: AS25542.

NOC

Ons hele netwerk wordt door onze engineers 24 uur per dag en 365 dagen per jaar actief gecontroleerd op de werking en de belasting. Bij een storing aan ons netwerk kunt u ons altijd via een speciaal noodnummer bereiken. U kunt ons NOC bereiken via noc@denit.nl.

Netwerkoverzicht

Een optimale online performance is cruciaal voor onze klanten. Wij beschikken dan ook over een eigen supersnel en uiterst betrouwbaar 10 Gbit netwerk. Vanaf 1 januari 2010 realiseren wij de magische uptime van 100%. Bekijk hier onze gerealiseerde uptime, gemeten door een onafhankelijke partij.

 

KPN DC2 datacenter
KPN Eurorings – Transit

euNetworks
AMS-IX – Peering
Atom86 – Transit

Global Switch
NL-IX/Openpeering – Peering
Atom86 – Transit