AWS Cloud

Profiteren van de public cloud van Amazon

Folder

Flexibiliteit
Een oplossing voor vrijwel
elke use case.

Calculator

Pay per use
Betaal alleen voor
wat u gebruikt.

World Globe

Wereldwijde aanwezigheid
Maakt internationaal
ondernemen makkelijker.

Wees flexibel

In een sterk aan verandering onderhevige IT-wereld is het goed mogelijk dat uw workloads steeds meer variabel worden. Dan levert u vaak in aan flexibiliteit als u uw IT-omgeving zelf host. De ene keer zullen workloads te hoog zijn voor wat u beschikbaar heeft en de andere keer wordt een deel van het serverpark niet gebruikt. Met de AWS Cloud heeft u een optimaal schaalbare cloud tot uw beschikking en kunt u bovendien direct internationaal stappen maken.

Wat is de AWS Cloud?

Amazon Web Services, afgekort AWS, is de meest bekende public cloud ter wereld. In 2006 heeft Amazon – ‘s werelds grootste e-commerce keten – zijn eerste stappen in de cloud computing markt gezet met een in eigen huis ontwikkeld on-demand cloud platform. Naar verluidt is AWS begonnen als dienst voor het hosten van Amazon.com, de webwinkel van Amazon. Vandaag de dag wordt geschat dat Amazon meer dan eenderde van de wereldwijde cloudmarkt bedient. Doordat AWS al wat langer meegaat en is geëvolueerd, is het niet alleen het grootste platform, maar heeft het ook een oplossing voor vrijwel elke use case.

Regio’s

AWS is wereldwijd aanwezig in meer dan 60 ‘availability zones’ binnen 20 geografische regio’s. Het aantal locaties waar AWS beschikbaar is wordt nog altijd uitgebreid. Zo zullen de komende jaren 15 nieuwe availability zones en 5 regio’s worden toegevoegd. Bekijk hier een actueel overzicht.

Managed AWS

Wilt u AWS door Denit laten beheren? Wij zijn partner en reseller en kunnen u vooruit helpen. Ons advies is altijd op basis van best practices. Neem eens een kijkje op onze Managed AWS pagina voor meer informatie.

Waarom AWS Cloud?

Hierom kiezen bedrijven vaak voor AWS als cloudomgeving:

  • Flexibiliteit: AWS biedt een platform voor nagenoeg elke use case
  • U betaalt voor usage, handig dus bij variabele workloads
  • Mondiaal beschikbaar, ideaal dus voor het neerzetten van een internationale organisatie
  • Infrastructure-as-code vanuit een goed gedocumenteerde API
  • Een breed assortiment aan PaaS-diensten

Diensten en producten

Een kleine greep uit populaire aanvullende diensten die Amazon Web Services biedt over zijn cloud:

EC2 Virtual servers

Gebruikt door o.a. Netflix en NASA. Maakt cloud computing makkelijk voor developers door zijn eenvoudige web interface en biedt volledige controle over de resizable rekencapaciteit.

Amazon S3

Voor storage in de cloud. Biedt opslag voor elk type bedrijf met nagenoeg elk type data. S3 (Simple Storage Service) is ontworpen voor een uptime van maar liefst 99,999999999% (elf negens!). Niet voor niets maken dagelijks miljoenen applicaties van bedrijven wereldwijd gebruik van S3.

AWS Lambda

Maakt serverless computing mogelijk. Met AWS Lambda kunt u code uitvoeren zonder provisioning of beheer van servers. U betaalt alleen voor de berekende tijd die u verbruikt – er zijn geen kosten aan verbonden als uw code niet draait.

Benieuwd wat Denit voor u kan betekenen?

Wij beheren uw platform, zodat u zonder zorgen kunt ondernemen. Bij Denit zitten klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging in het DNA. Bekijk onze klantcases en lees meer over de oplossingen die wij samen met onze klanten hebben gerealiseerd.

Bekijk hieronder gerelateerde thema’s voor software bedrijven

Wij komen graag bij u langs

Graag maken we kennis met u en uw organisatie. Laat Denit u adviseren over Amazon Web Services. Zonder verplichtingen.

Van groei naar bloei
Lees nu onze whitepaper:
Groeikansen voor softwarebedrijven

Een praktisch overzicht van trends en ontwikkelingen.

Download nu